Αναβαθμίζει τις ελληνικές τράπεζες ο οίκος Fitch

FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Στην αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης (IDR) των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών προχώρησε σήμερα ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings.

Ειδικότερα, ο οίκος Fitch αναβάθμισε το IDR της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας από «RD» σε «CCC+», και της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς από «RD» σε «CCC». Παράλληλα, αναβάθμισε τα βραχυπρόθεσμα IDRs και των τεσσάρων τραπεζών από «RD» σε «CC».

Όπως διευκρινίζει ο Fitch, οι αναβαθμίσεις των μακροπρόθεσμων αξιολογήσεων έρχονται μετά τη νέα χαλάρωση των capital controls την 1η Οκτωβρίου, η οποία αίρει τους περιορισμούς για την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων εντός της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης, αν και παραμένουν ορισμένοι περιορισμοί όσον αφορά τις κεφαλαιακές εκροές προς το εξωτερικό, οι ελληνικές τράπεζες «είναι τώρα ουσιαστικά ικανές να εξυπηρετήσουν όλες τις υποχρεώσεις τους».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

fbq('init', '1706173679639449'); fbq('track', "PageView");

$.getScript("http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js", function(){ FB.init({ appId: '219378041527087', cookie: true, xfbml: true, version: 'v3.0' }); facebookAPILoaded = true; }); }

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!