ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Δημοσιογράφος της Σ. Αραβίας δολοφονήθηκε και τεμαχίστηκε» στο Προξενείο

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟKENT728X100 1

Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος Jamal Khashoggi, τα ίχνη του οποίου εξαφανίστηκαν προ εβδομάδος στην Τουρκία «δολοφονήθηκε και τεμαχίστηκε» προκειμένου να μεταφερθούν τα μέλη του εκτός του Προξενείου, μεταδίδει η Ahval επικαλούμενη τις τουρκικές Αρχές.

Ο δημοσιογράφος που ασκούσε έντονη κριτική στην πολιτική της Σ. Αραβίας εθεάθη για τελευταία φορά, σύμφωνα με τις πηγές αυτές, να εισέρχεται στο Προξενείο.

Μιλώντας στο Reuters, δύο αξιωματούχοι που γνωρίζουν αρκετά για την υπόθεση, ανέφεραν ότι ομάδα «εξόντωσης» αποτελούμενη από 15 Σαουδάραβες απεστάλησαν από τη χώρα τους αποκλειστικά «για να δολοφονήσουν τον δημοσιογράφο».

Ο «φόνος ήταν προμελετημένος και εν συνεχεία το πτώμα μεταφέρθηκε εκτός του κτηρίου» του προξενείου.

Ο Turan Kışlakçı, επικεφαλής της Ένωσης Τουρκοαραβικών ΜΜΕ, ανέφερε στο TRT ότι οι Αρχές του σδυνέστησαν «να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την κηδεία».

Σύμφωνα με τον ίδιο ο Khashoggi δολοφονήθηκε με βάναυσο τρόπο στη συνέχεια «τεμαχίστηκε και τα μέλη του μοιράστηκαν σε 15 ανθρώπους που ανέλαβαν να τα εξαφανίσουν».

«Πρόκειται για δολοφονία ισλαμικού τύπου», δήλωσε ο Kışlakçı. «Δολοφονία κατά της συνείδησης του κόσμου« πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Khashoggi, ο οποίος γράφει για τη σελίδα «Γενικές απόψεις» της Washington Post, είχε μεταβεί στο Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Τρίτη προκειμένου να παραλάβει κάποια έγγραφα σχετικά με τον επερχόμενο γάμο του, σύμφωνα με The Washington Post.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2018, 12:14

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!