ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 58χρονης από το Μαντούδι

fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Από ξηρά, αέρα και θάλασσα συνεχίζονται οι αναζητήσεις για την ανεύρεση της 58χρονης γυναίκας, τη σύζυγο του 67χρονου, που είχαν χαθεί μαζί στο πλημμυρισμένο Μαντούδι.

KEN

Του ανταποκριτή μας από το lamiareport.gr στη Στερεά Ελλάδα

Πρόκειται για μια τεράστια πλημμυρισμένη έκταση, εκατέρωθεν της κοίτης του ποταμού, όπου χτενίζεται σπιθαμή προς σπιθαμή.

Στις έρευνες, εκτός από τους πυροσβέστες του Τοπικού Κλιμακίου, παίρνει μέρος η 1η ΕΜΑΚ με τους δύτες της, η Κυνοφιλική Ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ με το πεζοπόρο τμήμα από Λαμία και πολλοί εθελοντές.

«Οι έρευνες μας συνεχίζονται για την ανεύρεση της γυναίκας που αγνοείται στη Βόρεια Εύβοια…», δήλωσε στο LamiaReport ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αρχιπύραρχος Νίκος Σπαής. Ο ίδιος πέταξε για 3,5 ώρες με το ελικόπτερο και τους ανθρώπους του, αναζητώντας έστω κάποιο ίχνος της άτυχης γυναίκας.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στη θαλάσσια περιοχή, όπου οι χείμαρροι εκτόνωσαν τη μανία τους το καταστροφικό διήμερο, στο οποίο ο «Ζορμπάς» έπληξε τη χώρα μας. Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Σπαής, υπάρχει μια διαδρομή σχεδόν πέντε χιλιομέτρων και πολύ μεγάλη σε πλάτος, όπου η γη πλημμύρισε και η αποστολή των δυνάμεων του είναι εξαιρετικά δύσκολη.

«Δυστυχώς, η θεομηνία έπληξε μια πολύ μεγάλη περιοχή, όπου πλημμύρισαν χείμαρροι που παρέσυραν τα πάντα στο διάβα τους. Πολλά οικόσιτα και άγρια ζώα βρήκαν επίσης τραγικό θάνατο από τα ορμητικά νερά. Αυτό κάνει ακόμη πιο δύσκολη την αποστολή για τους εκπαιδευμένους σκύλους και φυσικά τους ανθρώπους μας  που ενεργούν για πολλές μέρες κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες», σημείωσε ο κ. Σπαής.ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!