ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Π. Ηλιόπουλος: Παραμένουν άνεργοι από το 2016 οι εργαζόμενοι των λατομείων στη Μαγνησία

milonas 728x120
Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το γεγονός ότι άνεργοι παραμένουν εδώ και δύο έτη οι εργαζόμενοι των λατομείων στη Μαγνησία.

          Για μία ακόμη φορά η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δείχνει την αδιαφορία της για τους άνεργους της Επικράτειας! Στην προκειμένη περίπτωση το Υπουργείο Περιβάλλοντoς και Ενέργειας, διαιωνίζοντας το χαoτικό καθεστώς αδειοδοτήσεως των λατομικών περιοχών, κρατά ομήρους της ανεργίας από το 2016 δεκάδες εργαζομένους των λατομείων στον Νομό Μαγνησίας. Συγκεκριμένα το 2016 έβαλαν λουκέτο τα λατομεία Νεοχωρίου, Καλαμακίου και Συκής, καταδικάζοντας στην ανεργία περί τους 150 λατόμους στο Δήμο Νοτίου Πηλίου στον Νομό Μαγνησίας. Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί από την Κυβέρνηση στους λατόμους πως θα επιστρέψουν στην εργασία τους το αργότερο έως το τέλος του ίδιου έτους, έχουν  περάσει σχεδόν τρία χρόνια και τα λατομεία παραμένουν κλειστά, με όλες τις επακόλουθες τραγικές συνέπειες για τους τελευταίους!

                 Απελπισμένοι όμως παραμένουν και οι λατόμοι στην Συκή που είναι άνεργοι από το 2016. Και σε αυτήν την περίπτωση της αδειοδοτήσεως των εν λόγω λατομείων έχει συνταχθεί και έχει εδώ και καιρό υποβληθεί η απαιτούμενη μελέτη, αλλά οι αρμόδιοι καθυστερούν αδικαιολόγητα την έκδοση της σχετικής άδειας. Ο βουλευτής Μαγνησίας ρωτά το αρμόδιο υπουργείο αν θα επιληφθεί άμεσα του θέματος, ώστε επιτέλους μετά από καθυστέρηση σχεδόν τριών ετών να επαναλειτουργήσουν νόμιμα τα λατομεία στο Καλαμάκι, στο Νεοχώρι και στην Συκή στον Νομό Μαγνησίας, ώστε να ανακουφιστούν οι δεκάδες εργαζόμενοι που έχουν εξαθλιωθεί οικονομικά, λόγω της ανεργίας.

error: Content is protected !!