Ο Π. Σκοτινιώτης για την απώλεια του Παυσανία Ζακολίκου

milonas

Με μήνυμά του ο πρώην δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης αναφέρεται στον θάνατο του Παυσανία Ζακολίκου :

Με ανείπωτη οδύνη, βαθιά συγκίνηση και μεγάλο σεβασμό αποχαιρετώ τον Παυσανία Ζακολίκο, έναν άνθρωπο που υπηρέτησε το Κοινοβούλιο, τη Μαγνησία και την Ελλάδα αφήνοντας βαθύ αποτύπωμα και πλούσια παρακαταθήκη. Έναν άνθρωπο με βαθιά πίστη στη Δημοκρατική Παράταξη, μεγάλο πολιτικό εκτόπισμα, ανοιχτούς ορίζοντες και ισχυρή την αίσθηση του καθήκοντος και της κοινωνικής προσφοράς.
Με τον Παυσανία βρεθήκαμε στα έδρανα της Βουλής από το 1989 μέχρι το 1993. Καίτοι ανήκαμε σε διαφορετικά κόμματα, συνεργαστήκαμε σε πολλές κοινές πρωτοβουλίες για τα μεγάλα προβλήματα της Μαγνησίας. Το 1994 στήριξε με όλες του τις δυνάμεις την εκλογή μου ως πρώτου αιρετού νομάρχη Μαγνησίας, επικεφαλής της Δημοκρατικής Συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Και στη συνέχεια, από τη θέση του Β΄Αντιπροέδρου της Βουλής εκείνος, είχαμε μια υποδειγματική συνεργασία για όλα τα θέματα του Νομού, σε μια δύσκολη –και τότε- περίοδο για τη Μαγνησία, όταν η κρίση αποβιομηχάνισης βρισκόταν στην κορύφωση.
Όλα αυτά τα χρόνια διαμορφώσαμε μια ειλικρινή φιλία, που πάντοτε θα τιμώ. Στη μνήμη μου μένει χαραγμένη η ηπιότητα, η μετριοπάθεια, η συνέπεια, ο ορθολογισμός και η μεθοδικότητα που τον χαρακτήριζαν, η ευθύτητα του λόγου του, ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη, η πίστη του στις απλές ανθρώπινες αξίες.
Καλό σου ταξίδι, Παυσανία. Στο ταξίδι σου αυτό σε συνοδεύουν η αγάπη και η ευγνωμοσύνη της τοπικής κοινωνίας. Γιατί ανταπέδωσες απλόχερα την τιμή και την εμπιστοσύνη που κατ’ επανάληψη εξέφρασαν στο πρόσωπό σου οι πολίτες της Μαγνησίας.
Στην αγαπημένη σου σύζυγο Σοφία, στους γιους σου Χρήστο και Σταμάτη, και σε όλους τους συγγενείς και φίλους σου, θερμά συλλυπητήρια.

Facebook Comments

error: Content is protected !!