Ξήλωμα των διαφημιστικών πινακίδων στους δρόμους ζητά η Βαγενά

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής της Δ΄ συνόδου συμμετέχει η Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Λάρισας Άννα Βαγενά.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση της συγκεκριμένης επιτροπής, την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2017, συζητήθηκαν οι εισηγήσεις που θα συμπεριληφθούν στην Έκθεση της Επιτροπής και στη συνέχεια εγκρίθηκε από το σώμα η Έκθεση.

Οι εισηγήσεις περιλάμβαναν τα εξής ζητήματα:

  • Κοινωνικές δράσεις, ενημέρωση, προτάσεις βοήθειας και υποστήριξης για τα ανήλικα θύματα των τροχαίων ατυχημάτων
  • Επιγραφές του οδικού περιβάλλοντος και η επίδραση τους στην οδική ασφάλεια
  • Ενημέρωση, δράσεις, εμπειρίες και προτάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στα νησιά του Ιονίου Πελάγους
  • Βαρέα οχήματα εμπορευματικών και επιβατηγών μεταφορών. Ο ρόλος και οι επιπτώσεις τους στην οδική ασφάλεια
  • Τρόποι δράσης μέσω ενημερώσεων και διαφημίσεων από ιδιωτικούς φορείς με στόχο τη συλλογική μύηση για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας
  • Ιδιωτικές εταιρείες και ένα δημόσιο σχολείο στον χώρο της οδικής ασφάλειας

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η Άννα Βαγενά τοποθετήθηκε επί των εισηγήσεων: «Πρέπει να ξηλωθούν οι διαφημιστικές πινακίδες, όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες, ακόμα και σε χώρες που είναι φτωχότερες από εμάς. Εγώ είμαι υπέρ της ολικής κατάργησης των διαφημιστικών πινακίδων», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα του αλκοόλ στην οδήγηση ως κοινωνικό  φαινόμενο δήλωσε:  «Θα ήθελα να επιμείνουμε στο θέμα της χρήσης του αλκοόλ σε όλες μας τις προσπάθειες. Θεωρώ ότι δεν είναι μόνο πληγή λόγω των ατυχημάτων, είναι πληγή γενικότερη για τη νεολαία μας και πρέπει να κάνουμε ειδικές προσπάθειες και καμπάνιες προς αυτή την κατεύθυνση.»

Τέλος, θεωρώντας τον σκοπό της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας πολύ σημαντικό, δεσμεύτηκε για την οργάνωση μίας εκδήλωσης, σε συνεργασία με την επιτροπή και με αρμόδιους συλλόγους στη Λάρισα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση, αλλά και την ανάδειξη των συγκεκριμένων ζητημάτων.

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100 1
error: Content is protected !!