Οι «Μάγνητες Τυφλοί» εκδίδουν για τα καταστήματα εστίασης τιμοκατάλογο σε γραφή Braille

FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Το σωματείο ατόμων με αναπηρία όρασης Ν. Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί» εκδίδει τιμοκαταλόγους στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών Braille.

Υποχρεωτικά σε όλα τα καταστήματα εστίασης (εστιατόρια, καταστήματα γρήγορου φαγητού, ταβέρνες, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης και λοιπά παρόμοια καταστήματα), η τήρηση τιμοκαταλόγων στην γραφή Braille όπως κάνει γνωστό η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Η παράβαση της σχετικής υποχρέωσης επιφέρει πρόστιμο ύψους 500 ευρώ.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επισημαίνει ότι οι υπεύθυνοι των καταστημάτων μαζικής εστίασης οφείλουν ήδη από τη δημοσίευση της σχετικής ΥΑ/91354/17 του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, και σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 70, να εξασφαλίζουν τη πληροφόρηση ατόμων με αναπηρία επί του τηρούμενου τιμοκαταλόγου. Ήδη η ΓΓΕΚ έχει δώσει εντολές για τη διενέργεια των σχετικών ελέγχων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στη γραμματεία του σωματείου στο τηλέφωνο 24210 27730 από Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-13.00.

error: Content is protected !!