ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπερτριπλασιάστηκε το 2018 ο αριθμός των βίαιων θανάτων υπηκόων της Βενεζουέλας στην επικράτεια της Κολομβίας

stergiou
fotou
728x110 3728X100

Οι βίαιοι θάνατοι υπηκόων της Βενεζουέλας στην επικράτεια της Κολομβίας υπερτριπλασιάστηκαν τους πρώτους εννιά μήνες της χρονιάς σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2017, καθώς όλο και περισσότεροι μετανάστες περνούν τα σύνορα για να γλιτώσουν από την οικονομική κρίση στην πατρίδα τους, αποκαλύπτει έκθεση που δημοσιοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Μεταξύ του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν 310 βίαιοι θάνατοι πολιτών της Βενεζουέλας στην Κολομβία, αριθμός αυξημένος κατά 244,4% εν συγκρίσει με τους 90 θανάτους που είχαν σημειωθεί το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ανέφερε σε έκθεσή του το Εθνικό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικών Επιστημών.

Από το σύνολο των θυμάτων, 254 ήταν άνδρες και 56 γυναίκες και το 56% δολοφονήθηκε. Οι περισσότεροι βίαιοι θάνατοι καταγράφηκαν σε παραμεθόριες περιοχές, όπως οι επαρχίες Νόρτε δε Σαντανδέρ και Λα Γκουαχίρα.

Κάποιοι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία και άλλα δυστυχήματα ενώ ορισμένοι αυτοκτόνησαν, σύμφωνα με τις κολομβιανές Aρχές.

Οι βίαιοι θάνατοι στην Κολομβία συνολικά ανέρχονται σε περίπου 25.000 τον χρόνο, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία.

Πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες της Βενεζουέλας έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους εξαιτίας του υπερπληθωρισμού, των ελλείψεων τροφίμων αλλά και φαρμάκων, καθώς η πετρελαιοεξαγωγική χώρα παραμένει αντιμέτωπη με βαθιά οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας θεωρεί ότι εάν η κατάσταση δεν αλλάξει, ή επιδεινωθεί, ο αριθμός των μεταναστών από τη Βενεζουέλα στο έδαφος της χώρας μπορεί να αυξηθεί στα τέσσερα εκατομμύρια ως το 2021, ενώ υπολογίζει ότι το ποσό που θα χρειαστεί να δαπανηθεί για να τους προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια θα ανέλθει σε τουλάχιστον 9 δισεκατομμύρια αμερικανικά δολάρια.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018, 04:15

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!