Προχωρά η ανάπλαση της πλατείας Πανεπιστημίου στον Βόλο

milonas 728x120

Σε διαμόρφωση της πλατείας Πανεπιστημίου προχωρά ο δήμος Βόλου με κατά πλειοψηφία απόφαση που έλαβε στη σημερινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο. Η απόφαση κατέστη δυνατή καθώς το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ), αποφάνθηκε ότι η ανάπλαση της πλατείας δεν είναι τοπικό περιφερειακό έργο και δεν απαιτείται αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για να γίνει. Η μελέτη που συντάχθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020, ενώ το έργο έχει προϋπολογισμό 535.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με την εισήγηση της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, η προτεινόμενη πράξη αφορά σε περιβαλλοντική αναβάθμιση της πλατείας, στο αστικό κέντρο του Βόλου, με στόχο τόσο την αύξηση των θυλάκων πρασίνου και των χώρων αναψυχής στο κέντρο της πόλης, όσο και την προστασία του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει η υπηρεσία, η διαμόρφωση της πλατείας έχει σαν στόχο, την δημιουργία ενός πολυδύναμου χώρου, ο οποίος θα εξυπηρετεί  διάφορες χρήσεις, όπως ο περίπατος, η ανάπαυση, η συγκέντρωση πλήθους για συναυλίες, ομιλίες, εκθέσεις και γενικότερα, κάθε είδους εκδηλώσεις και, φυσικά, θα είναι προσιτός από όλες τις ομάδες του πληθυσμού. Οι ανάγκες και τα προβλήματα που καλύπτει αφορούν στη διαχείριση των σύγχρονων περιβαλλοντικών προβλημάτων και στη πρόληψη αυτών στα οικιστικά κέντρα,

Τέλος, η υπηρεσία τονίζει ότι η πρόταση για την Πλατεία Πανεπιστημίου είναι ένα ξεχωριστό σχεδιαστικό εγχείρημα, καθώς αποτελεί μία βιοκλιματική αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού προβλήματος και μία σύγχρονη άποψη για την αναβάθμιση της εικόνας του κέντρου, ενώ λόγω επικαιροποίησης στοιχείων της μελέτης από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ο συνολικός προϋπολογισμός της πράξης έχει τροποποιηθεί από 700.000 € σε 535.000 € με Φ.Π.Α.

 

 

 

 

πηγη

error: Content is protected !!