ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο Animus στη Λάρισα πραγματοποιήθηκε η 6η Διεπιστημονική Ημερίδα Θεραπειών μέσω Τέχνης με θέμα «Η Τέχνη στην Αποκατάσταση»

milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Στη Λάρισα, στο χώρο του Κέντρου Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus, πραγματοποιήθηκε η 6η Διεπιστημονική Ημερίδα Θεραπειών μέσω Τέχνης με θέμα ‘Η Τέχνη στην Αποκατάσταση’ που διοργάνωσε η Καλλιτεχνική Ομάδα ‘Δρυάδες εν Πλω’, μαζί με το Κέντρο Animus, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου.

Η Ημερίδα περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος, με εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια. Εισηγήσεις παρουσίασαν οι:

  • Μαρία Καραπαναγιώτη, Χορογράφος (Ομ. Χορού Δρυάδες Εν Πλω) – Εκπαιδευτικός – Χοροθεραπεύτρια – D.D. Tutor
  • Αναστασία Βαρσαμοπούλου MSc., Ψυχολόγος – Ψυχοθ/τρια Gestalt
  • Πελίνα Ευαγγέλου, Μουσικοθεραπεύτρια, Υπεύθυνη του Τομέα Μουσικοθεραπείας του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού του Αθλητισμού Δήμου Αλίμου και του Ωδείου Φίλιππος Νάκας, μέλος της Aμερικανικής Ένωσης Mουσικοθεραπείας
  • Στέλιος Κρασανάκης, Ψυχίατρος – Δραματοθεραπευτής, Πρόεδρος Ινστιτούτου Δραματοθεραπείας ΑΙΩΝ,

σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο. Εισαγωγική εισήγηση παρουσίασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας κος Κ. Γουργουλιάνης, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου ANIMUS κ. Ιωάννης Νταβέλης και η Επιστημονική Διευθύντρια του ΚΑΑ κα. Μαριάννα Φραγκάκη.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια από την κα Βαρσαμοπούλου (εικαστική θεραπεία), την κα Καραπαναγιώτη (χοροθεραπεία), την κα Ευαγγέλου (μουσικοθεραπεία) και τον κο. Κρασανάκη (δραματοθεραπεία), που στόχευαν στην ανάδειξη της έννοιας της επαφής με τον ασθενή και την εναλλακτική προσέγγισή του μέσα από βιωματικές δράσεις.

Μετά το πέρας την Ημερίδας, οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής και πλούσιο υλικό σχετικό με τη θεματολογία. Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία, καθώς προσέλκυσε το ενδιαφέρον πολλών συμμετεχόντων, οι οποίοι συνεχάρησαν τους διοργανωτές και τους εισηγητές για το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης και της επιστημονικότητας της ημερίδας.

Οι ‘Δρυάδες εν Πλω’ ευχαριστούν τους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον τους και δεσμεύονται για την επανάληψη σχετικών εκδηλώσεων. Επίσης, θέλουν να ευχαριστήσουν για τη συνεργασία τους εισηγητές της Ημερίδας, καθώς και το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας Animus.

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!