ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συλλήψεις στις ΗΠΑ μελών οργάνωσης υπέρμαχων της ανωτερότητας της λευκής φυλής

MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟO αρχηγός μιας οργάνωσης υπέρμαχων της ανωτερότητας της λευκής φυλής με έδρα την Καλιφόρνια και άλλα τρία πρόσωπα κατηγορούνται για συνωμοσία με σκοπό να υποκινήσουν ταραχές κατά τη διάρκεια πολιτικών συγκεντρώσεων, έγινε σήμερα γνωστό από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

Ο Ρόμπερτ Ρούντο, ο ιδρυτής του Rise Above Movement, συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση την Κυριακή στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα.

Άλλα δύο μέλη της οργάνωσης συνελήφθησαν σήμερα και ένα διαφεύγει της σύλληψης, είπε ο Τομ Μρόζεκ, ένας εκπρόσωπος τύπου του γραφείου του εισαγγελέα στο Λος Άντζελες.

«Στο κατηγορητήριο περιγράφεται μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια να καταπνιγεί ο ελεύθερος λόγος καθώς οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν τη συνωμοσία ταξίδευαν σε διάφορους προορισμούς με στόχο να επιτεθούν σε όσους έχουν διαφορετικές απόψεις» επισήμανε ο εισαγγελέας Νικ Χάνα.

Ο 28χρονος Ρούντο, ο 25χρονος Ρόμπερτ Μπόμαν, ο 22χρονος Τάιλερ Λόμπ και ο 38χρονος Άαρον Ίσον κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, δημοσιογράφους και έναν αστυνομικό κατά τη διάρκεια πολιτικών συγκεντρώσεων στην Καλιφόρνια.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018, 23:00

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!