Τι απαντά το ΓΕΕΘΑ για την ΕΔΕ για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

stergiou
fotou
728x110 3

Διευκρινίσεις αναφορικά με πληροφορίες που θέλουν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατήθηκαν για μήνες στην Τουρκία να οδηγούνται στο Στρατοδικείο έδωσε με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμύνης.

728X100 3

Όπως αναφέρει ειδικότερα το ΓΕΕΘΑ:

«Γνωρίζεται ότι η διαδικασία της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που αφορά στο περιστατικό μετά δύο (2) στελέχη του ΣΞ στην περιοχή του Έβρου, ευρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί. Επιπρόσθετα γνωρίζεται ότι ουδείς έχει παραπεμφθεί στο Στρατοδικείο».

Νωρίτερα, ρεπορτάζ που μετέδωσε στο κεντρικό του δελτίο το Open ανέφερε ότι αναμένεται να σταλούν κλήσεις για παραπομπή σε Στρατοδικείο τόσο στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, όσο και σε ανώτατους αξιωματικούς του Δ’ Σώματος Στρατού της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού όπου υπηρετούσαν οι δύο στρατιωτικοί.

Το κατηγορητήριο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στρέφεται κατά όλων των προσώπων που εμπλέκονται ή φέρουν ευθύνη για τις παραλείψεις που σύμφωνα με την έρευνα και την αποτίμηση που γίνει στο μεσοδιάστημα, οδήγησαν στα γεγονός της 1ης Μαρτίου, στη σύλληψη των δύο στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GRΠΗΓΗ

error: Content is protected !!