ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κραυγή αγωνίας από τον Λούλα μέσα από τις φυλακές: «Αποτρέψτε την φασιστική απειλή»Ο φυλακισμένος πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα απηύθυνε με ανοικτή επιστολή του στους συμπατριώτες του νέα έκκληση να ψηφίσουν τον αντικαταστάτη του στο ψηφοδέλτιο του Κόμματος Εργαζομένων (PT), τον Φερνάντου Αντάτζι.

Ζητεί με τον τρόπο αυτό οι πολίτες να αποτρέψουν τη «φασιστική περιπέτεια» «που αντιπροσωπεύει», όπως τόνισε, «ο ακροδεξιός υποψήφιος Ζαΐχ Μπολσονάρου», μεγάλο φαβορί κατά τις δημοσκοπήσεις ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, που θα διεξαχθεί την Κυριακή.

«Είναι ώρα να ενωθούν ο λαός, οι δημοκράτες, οι πάντες γύρω από την υποψηφιότητα του Φερνάντου Αντάτζι», τόνισε ο Λούλα στην επιστολή αυτή, που δημοσιοποίησε το PT την Τετάρτη.

«Αυτή τη στιγμή, που μια φασιστική απειλή επικρέμαται πάνω από τη Βραζιλία, θέλω να απευθύνω έκκληση προς όλους όσοι υπερασπίζονται τη δημοκρατία (…) να υπερασπιστούν το δημοκρατικό πολίτευμά μας και το κράτος του δικαίου», πρόσθεσε.

Ο πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας (2003-2010), προηγείτο με διαφορά στις δημοσκοπήσεις ενόψει των εφετινών εκλογών, αλλά του απαγορεύθηκε η συμμετοχή στη διαδικασία εξαιτίας της καταδίκης του για δωροληψία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της φυλάκισής του τον Απρίλιο. Πολύ καθυστερημένα, τον αντικατέστησε ο Αντάτζι, πρώην δήμαρχος στο Σαν Πάουλου και πρώην υπουργός Παιδείας.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018, 08:14

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!