ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χωρίς σημαντικές αλλαγές στις θέσεις της ΕΚΤ

fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν αναμένεται να μεταβάλει σημαντικά τις θέσεις της κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, παρά τη σαφή αναζωπύρωση των κινδύνων για την ευρωζώνη, σύμφωνα με το CNBC.

KEN

Η ΕΚΤ θα ανακοινώσει την απόφαση για το επιτόκιο σε συνέντευξη Τύπου από τον Πρόεδρο Mario Draghi. Θεωρείται όμως απίθανο να αλλάξει η επικοινωνιακή της στρατηγική, πόσο μάλλον η πολιτική της, παρά τις ανησυχίες για την Ιταλία, το Brexit, καθώς και μια σαφή αυστηρότητα των οικονομικών συνθηκών στις ΗΠΑ, οι οποίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να μεταφερθούν στην Ευρώπη.

Ο Draghi δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει ότι η ΕΚΤ θα ολοκληρώσει σίγουρα το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης στο τέλος του τρέχοντος έτους, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι η τρέχουσα εκτίμηση των παγκόσμιων κινδύνων και αλλά και η κατάσταση του προϋπολογισμού στην Ιταλία.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ο Draghi αναμένεται να τονίσει ότι δεν είναι η δουλειά της ΕΚΤ να βοηθά μεμονωμένες κυβερνήσεις. Άλλο θέμα αναμένεται να είναι η τρέχουσα κατάσταση για το Brexit και αν τα υψηλότερα επιτόκια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε ανεπιθύμητη σύσφιξη στη ζώνη του ευρώ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GRΠΗΓΗ

error: Content is protected !!