ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το έλλειμμά της Ιταλίας είναι περιορισμένο»

fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών, Τζοβάνι Τρία, αναφέρθηκε και πάλι στον κρατικό προϋπολογισμό της χώρας και στις κριτικές τις Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

KEN

«Το έλλειμμά μας, στην πραγματικότητα, είναι περιορισμένο», είπε ο Τρία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, για να υπενθυμίσει ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση προέβλεπε, για το 2019, οικονομική ανάπτυξη του 1,4%, ενώ η τωρινή, ανέβασε το ποσοστό στο 1,5%».

«Οι επενδυτές που συνάντησα δεν ενδιαφέρονται για το σπρεντ, αλλά για το τι θα κάνει η κυβέρνηση στην Ευρώπη», τόνισε ο επικεφαλής της ιταλικής οικονομίας. Εκτίμησε, δε, ότι «οι αυξομειώσεις του σπρεντ εξαρτώνται από μια πολιτική αβεβαιότητα, από την στιγμή που, στην Ιταλία, δεν υπάρχουν δημοσιονομικά στοιχεία ή οικονομική κρισιμότητα που να το δικαιολογεί».

Σε σχέση με τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο Τρία υπογράμμισε ότι «η παρέμβασή του δεν ήταν άτοπη, διότι περιέγραψε την πραγματικότητα». Ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, τέλος, δήλωσε ότι «οι τράπεζες της χώρας είναι ακόμη εύρωστες, σε θέση να περάσουν τα τεστ αντοχής» και ότι «προς το παρόν, δεν υπάρχουν κίνδυνοι».



ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!