Μήνυση σε γονέα για χειροδικία σε μαθητή

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

«Αγωνιζόμαστε για σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει», ήταν το σύνθημα των μαθητών των σχολείων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αμαλιάδα, που ένωσαν την φωνή τους με τους υπόλοιπους μαθητές από τα σχολεία ολόκληρης της χώρας, συμμετέχοντας στο κάλεσμα για κατάληψη των σχολικών μονάδων την χθεσινή ημέρα.

KEN 1

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Το κάλεσμα είχε γίνει από την Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών της Αθήνας, που ζητούσε στις 29 Οκτωβρίου να κλείσουν όλα τα σχολεία και οι μαθητές να βγουν στους δρόμους, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση για το λύκειο.

Οι μαθητές της Αμαλιάδας δεν πραγματοποίησαν χθες πορεία ωστόσο σε όλα τα σχολεία, πλην του 2ου Γυμνασίου, έκαναν κατάληψη για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα της παιδείας.

Παρενέβη η Αστυνομία

Μία κατάληψη που τουλάχιστον για το 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας συνοδεύτηκε από παρατράγουδα, καθώς γονέας ήρθε σε αντιπαράθεση με τους μαθητές και η υπόθεση έφθασε μέχρι και την Αστυνομία και ήδη έχει υποβληθεί μήνυση.

Όλα έγιναν νωρίς το πρωί, όταν προσήλθαν στο σχολείο οι εκπαιδευτικοί αλλά βρήκαν στην κεντρική είσοδο λουκέτα που είχαν τοποθετήσει οι μαθητές και ενημερώθηκαν για την κινητοποίησή τους, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης των μαθητών.

Γονέας που μετέβη στο σχολείο για να αφήσει το παιδί του, όταν ενημερώθηκε για την κατάληψη ήρθε σε αντιπαράθεση με τους καταληψίες μαθητές και σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, απείλησε τα παιδιά και μάλιστα φέρεται να χειροδίκησε σε βάρος δύο εξ αυτών.

Η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και κλήθηκε η Αστυνομία στο σχολείο για να  ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ αργά το μεσημέρι ένας μαθητής μαζί με την μητέρα του μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Ήλιδας και κατάθεσε μήνυση σε βάρος του γονέα για την επίθεση που δέχτηκε το πρωί, μαθητές έδωσαν καταθέσεις και όπως όλα δείχνουν η υπόθεση θα λυθεί στις δικαστικές αίθουσες. Για το θέμα χθες το απόγευμα συνεδρίασε και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, προκειμένου να αποφασιστεί τι θέση θα λάβουν οι γονείς για το περιστατικό.ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!