Ξανά στο επίκεντρο η ΕΛΜΕ Λέσβου, κατέβασε από τα γραφεία της φωτογραφία του Τεμπονέρα

milonas 728x120

Ξανά στο επίκεντρο της προσοχής βρέθηκε ΕΛΜΕ Λέσβου και συγκεκριμένα η ενέργεια του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της να κατεβάσει από τον τοίχο των γραφείων του συνδικαλιστικού οργάνου, τη φωτογραφία του δολοφονημένου εκπαιδευτικού Νίκου Τεμπονέρα.

Η ενέργεια αυτή βρήκε σύμφωνη την πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου. Στη θέση του καθαιρεθέντος κάδρου αναρτήθηκε εικόνα του Ιησού Χριστού.

Όπως έγινε γνωστό, στα γραφεία της ΕΛΜΕ Λέσβου λίγο καιρό μετά τη δολοφονία του καθηγητή το 1991, είχε αναρτηθεί κάδρο με τη φωτογραφία του Νίκου Τεμπονέρα στον τοίχο πίσω από την θέση που συνήθως κάθεται ο πρόεδρος ως ένδειξη τιμής και μνήμης στον αγωνιστή εκπαιδευτικό.

Αυτό το κάδρο με τη φωτογραφία του Νίκου Τεμπονέρα κατέβασε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λέσβου παρά τις διαμαρτυρίες των υπολοίπων παρατάξεων. Η φωτογραφία του δολοφονημένου καθηγητή ενοχλούσε και παλιότερα τα στελέχη της ΔΑΚΕ τα οποία και είχαν ζητήσει το κατέβασμα της.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο πρόσφατα η ίδια πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου αποφάσισε να προκρίνει τη χρήση της λέξης «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού. Κι αυτό κόντρα στο γνωστό έγγραφο του Αρείου Πάγου με το οποίο ζητήθηκε η εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης» προκειμένου «να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για τη προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

fbq('init', '1706173679639449'); fbq('track', "PageView");

$.getScript("http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js", function(){ FB.init({ appId: '219378041527087', cookie: true, xfbml: true, version: 'v3.0' }); facebookAPILoaded = true; }); }

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!