Δεν έχει τελειώσει η έρευνα για τον δολοφονηθέντα δημοσιογράφο

banner
milonas 728x120Δεν έχει τελειώσει η έρευνα για τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι που δολοφονήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε σήμερα το πρωί ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν, σημειώνοντας ότι η Γαλλία δεν αποκλείει την επιβολή κυρώσεων κατά της Σαουδικής Αραβίας, εάν διαπιστωθεί πως οι Αρχές της εμπλέκονταν στην υπόθεση.

«Θα πρέπει να τιμωρηθεί το έγκλημα αυτό, οι δράστες του να κατονομαστούν, η αλήθεια να έρθει στο φως. Και σήμερα, μολονότι οι σαουδαραβικές Αρχές έχουν αναγνωρίσει ότι έγινε μια δολοφονία, δεν έχει τελειώσει η έρευνα. Η αλήθεια δεν έχει αποκαλυφθεί» απάντησε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας σε ερώτηση που του έγινε από δημοσιογράφο του ραδιοσταθμού RTL.

«Θα πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες» πρόσθεσε. «Θα είμαστε πολύ απαιτητικοί όσον αφορά σε αυτήν την ανάγκη. Έως ότου οι ευθύνες και οι συνθήκες αυτής της δολοφονίας γίνουν γνωστές, ανακοινωθούν, αποτιμηθούν, θα αξιώνουμε να φανεί η αλήθεια. Σήμερα δεν έχει αποκαλυφθεί» σημείωσε.

«Θα λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα κατά αυτών που ευθύνονται» τόνισε, προσθέτοντας ότι η Γαλλία δεν απέκλεισε την επιβολή κυρώσεων στη Σαουδική Αραβία, μεγάλο αγοραστή όπλων, προϊόντων πολυτελείας κι άλλων ειδών από τη Γαλλία.

«Βάσει των αποτελεσμάτων (των δύο ερευνών που γίνονται, μια σαουδαραβική και μια τουρκική) τα οποία θα ανακοινωθούν, θα αποφασίσουμε για τις απαραίτητες κυρώσεις που θα επιβληθούν στους ενόχους» διαβεβαίωσε.

«Δεν θα έχουμε καμία απαγόρευση όσον αφορά σ’ αυτές τις κυρώσεις (…) σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας» πρόσθεσε.

Η έρευνα «προοδεύει υπό την πίεση της Τουρκίας, αλλά και της διεθνούς κοινότητας» σημείωσε επίσης ο Γάλλος ΥΠΕΞ. «Προοδεύει επίσης λόγω της αξίωσης για αλήθεια και επειδή ο πρόεδρος Μακρόν τηλεφώνησε στον βασιλιά (της Σαουδικής Αραβίας) για να του ζητήσει να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για το θέμα αυτό. Επιθυμούμε να αποκαλυφθούν από την έρευνα όλες οι πτυχές της υπόθεσης» υπογράμμισε.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018, 11:04

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!