Σύσκεψη φορέων πραγματοποιήθηκε στο ΕΚΛ από την Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας

stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τα όσα συμβαίνουν στα Βαλκάνια και συμμετείχαν οι εξής φορείς:

  1. Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ & Ταμείων Ν. Λάρισας
  2. Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ)
  3. Εργατικό Κέντρο Λάρισας
  4. Σωματείο Εμπορουπαλλήλων
  5. Σωματείο Φαρμακουπαλλήλων
  6. Συνδικάτο Γάλακτος και τροφίμων
  7. Σωματείο Οδηγών
  8. Συνδικάτο Ιματισμού Κλωστουφαντουργών
  9. Σωματείο Ιδιωτικών κλινικών
  10. Συνδικάτο ΟΤΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και αντιθέσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.- Ρωσίας- Κίνας και άλλων δυνάμεων, ξεδιπλώνονται με μεγαλύτερη ένταση αυτή την περίοδο στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο, στη Ν/Α Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, αλλά και διεθνώς, προκαλώντας περισσότερους πολέμους, θύματα, προσφυγιά, καταστροφές, κινδύνους για την ειρήνη.

Συνεχίζονται οι πόλεμοι στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Συρία και τη Λιβύη, που ξεκίνησαν με συστηματικές υπονομευτικές ενέργειες και χρησιμοποίηση προσχημάτων περί «τρομοκρατίας» κ.α. που προετοίμασαν το έδαφος για πολεμικές επιχειρήσεις.

Κλιμακώνεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία, όπου συγκρούονται μεγάλες δυνάμεις ( Ρωσία, ΗΠΑ, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Τουρκία, Ιράν), για τον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής που έχει ενεργειακούς πόρους και είναι δρόμος περάσματός τους,αλλά και στρατηγική σημασία για όλες τις δυνάμεις που συγκρούονται εκεί.

Τα ενεργειακά κοιτάσματα που εντοπίστηκαν στην Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Κύπρο, οι αγωγοί μεταφοράς ενέργειας από τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, γενικότερα την Κασπία, τη Μ. Ανατολή και τον Περσικό Κόλπο, τραβούν μεγάλα ανταγωνιζόμενα συμφέροντα και διεθνούς εμβέλειας ενεργειακούς ομίλους.

Στον Ειρηνικό, οι ΗΠΑ αναβαθμίζουν τη στρατιωτική συνεργασία τους με την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα και την Αυστραλία.

Η Κίνα, μια ισχυρή καπιταλιστική χώρα, προωθεί τα συμφέροντά της στην περιοχή και τα επεκτείνει δια μέσου του σχεδίου «Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος» που στηρίζεται σε ένα τεράστιο χερσαίο και θαλάσσιο δίκτυο, το οποίο θα συνδέει με οικονομικές συμφωνίες την Κίνα με την υπόλοιπη Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική.

Συνεχίζεται η Ισραηλινή κατοχή στην Παλαιστίνη και ο σφαγιασμός των κατοίκων από τον Ισραηλινό Στρατό και κλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν.

Πολύ επικίνδυνο στοιχείο των εξελίξεων είναι η συγκέντρωση ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών δυνάμεων στη Βαλτική, την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, στα σύνορα με τη Ρωσία, η εγκατάσταση πυραυλικών και αντιπυραυλικών συστημάτων, η αντιπαράθεση που οξύνεται στην περιοχή. Ήδη έχουν συσταθεί και λειτουργούν  οκτώ πολυεθνικά στρατηγεία σε Βουλγαρία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία και Ρουμανία, Ουγγαρία και Σλοβακία με σκοπό να συντονίζουν τη δράση των ενόπλων δυνάμεων των χωρών αυτών με τα Νατοϊκά επιτελεία.

ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ

Η κατάσταση στο Αιγαίο οξύνεται επικίνδυνα, με τις συνεχείς παραβιάσεις και αμφισβητήσεις των ελληνικών θαλάσσιων και εναέριων συνόρων, της συνθήκης της Λωζάνης και τις διαρκείς απειλές της Τουρκικής ηγεσίας για το Αιγαίο και τη Θράκη, το ίδιο στην Κύπρο και την ΑΟΖ της, όπου γίνονται έρευνες και ετοιμασία εξόρυξης κοιτασμάτων πετρελαίου, για τα οποία συγκρούονται μεγάλα μονοπώλια και ιμπεριαλιστικές χώρες.

Στα Βαλκάνια μυρίζει μπαρούτι, αφού ενισχύεται η επέμβαση ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε., για την πλήρη κυριαρχία σε αυτά, σε αντιπαράθεση πρωτίστως με τη Ρωσία και δευτερευόντως με την Κίνα που προσπαθεί κι αυτή να μεγαλώσει την παρουσία της στην περιοχή. Εστιάζουν αυτήν την περίοδο στα Δ. Βαλκάνια, όπου κάνουν μεγάλη προσπάθεια να εντάξουν στο ΝΑΤΟ όσα κράτη δεν είναι σ΄αυτό (ΠΓΔΜ) ή και στην Ε.Ε. (ΠΓΔΜ, Αλβανία, Σερβία), γι αυτό πιέζουν αφόρητα, γι αυτό επέβαλαν τη συμφωνία των Πρεσπών, μια συμφωνία που δεν ωφελεί τους λαούς των δύο χωρών και γενικότερα των Βαλκανίων, αλλά τις επιδιώξεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. για να κυριαρχήσουν στα Βαλκάνια οικονομικά,πολιτικά και στρατιωτικά, έναντι της Ρωσίας, φιλοδοξώντας η ελλ. Κυβέρνηση να αναβαθμίσει τη θέση των ελληνικών ομίλων. Η συμφωνία αυτή επομένως ανεξάρτητα με ποιόν τρόπο θα προχωρήσει δεν θα λύσει τα προβλήματα των αλυτρωτισμών και από τις δυο πλευρές, του αμετάβλητου των συνόρων,αλλά μεγαλώνει τους κινδύνους.

 

Μέσα σε περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από ισχυρό εθνικισμό, διακρίνεται η στάση των κυβερνήσεων της Αλβανίας που προβάλλουν αλυτρωτικές θέσεις και καλλιεργούν την ιδέα περί «Μεγάλης Αλβανίας», μέσα σε έναν φαύλο κύκλο που συνδέεται με διαμελισμούς κρατών και αλλαγή συνόρων (προσάρτηση Κοσόβου, ενίσχυση επεκτατικών βλέψεων και προς την Ελλάδα). Και είναι πολύ σωστό και ιδιαίτερα επίκαιρο το σύνθημα του φιλειρηνικού κινήματος;

ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗ ΓΗ ΞΑΝΑΜΟΙΡΑΖΟΥΝ. ΜΕ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΧΑΡΑΖΟΥΝ.

Πηγή αυτών των επικίνδυνων ανταγωνισμών και εξελιξεων, είναι το ασταμάτητο κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους από τους μονοπωλιακούς ομίλους, μέσα από το διαρκές ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πόρων,των δρόμων περάσματός τους, των αγορών και σφαιρών επιρροής, ταυτόγχρονα με την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης στο εσωτερικό όλων των καπιταλιστικών χωρών.

ΝΑΤΟ

Οι ελληνικές κυβερνήσεις – διαχρονικά –καλύπτουν με το μανδύα της «ειρήνης» τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. και φυσικά την αντίστοιχη ελληνική συμμετοχή. Οι υποστηριχτές της ελληνικής συμμετοχής στο ΝΑΤΟ θέλουν να πείσουν για τις αγαθές του προθέσεις και την αναγκαιότητα της συμμετοχής της Ελλάδας σε αυτό.  Έχουν πλημμυρίσει τη χώρα με ΝΑΤΟϊκές βάσεις και δημιουργούν διαρκώς νέες.

Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας λειτουργούν οι παρακάτω βάσεις:

Στη Θεσσαλονίκη (Γ΄Σώμα Στρατού),2στο Κιλκίς, στο Άκτιο, στον Άραξο ( με πιθανή επανεγκατάσταση ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ), στην Ανδραβίδα, στην Αθήνα, στα Χανιά, και βέβαια στη Σούδα,η οποία και αποκαλείται το «αβύθιστο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ» συν άλλες δύο.Ετοιμάζονται προσεχώς βάσεις στην Αλεξανδρούπολη στην Καλαμάτα, στη Σύρο και συζητάν για την Κάλυμνο και την Κάρπαθο.

Στη ΛΑΡΙΣΑ λειτουργεί το Ελληνικό Στρατηγείο Επιχειρήσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ) ενώ από το Μάρτιο εγκαταστάθηκαν στην 110 Π.Μ. εξελιγμένα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη DRONES του τύπου MQ-9 “Reaper” (Θεριστής). Τα αμερικανικά τέτοια «αερο-οχήματα» έχουν δυνατότητες και αυτονομία να καλύψουν τεράστιες αποστάσεις, μέχρι τη Λευκορωσία και τη Μαύρη Θάλασσα στο βορρά, μέχρι τη Λιβύη και το Σουέζ στο νότο, κατασκοπεύοντας και παρέχοντας εικόνα επιτήρησης σε γη και αέρα σε πραγματικό χρόνο σε όποιο στρατηγείο των ΗΠΑ ή του ΝΑΤΟ διασυνδέονται. Μας είπαν ότι ήρθαν μόνο για 6 μήνες για συνεκπαίδευση με τους Έλληνες πιλότους.Είναι ακόμα εδώ και εδώ θα μείνουν.Και σα να μην έφταναν όλα τα παραπάνω ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ δήλωσε στον Αμερικάνο ομόλογό του ότι « η Ελλάδα θεωρεί τις ΗΠΑ στρατηγικό εταίρο και σύμμαχο, τον μοναδικό θα τολμούσα να πω. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα η ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων σε πιο μόνιμη βάση όχι μόνο στη Σούδα, αλλά και στη Λάρισα,,το Βόλο,την Αλεξανδρούπολη και – γιατί όχι –στο μέλλον στην Κάρπαθο.» Αυτό σημαίνει ότι η 110 Π.Μ. ενδέχεται να μετατραπεί σε ΝΑΤΟϊκή βάση. Αποτελεί παγκόσμια πρωτιά να υπάρχει τέτοια βάση στο κέντρο μιας χώρας και σε κατοικημένη περιοχή, έχοντας δυνατότητα να μπλοκάρει όλες τις λειτουργίες της, Να πούμε επίσης ότι από το 2011 εδρεύει στο στρατόπεδο Σχοινά στον Τύρναβο το Στρατηγείο της πολυεθνικής Ταξιαρχίας της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης SEEBRIG το οποίο λένε ότι θα μετακινηθεί το 2020 στα Σκόπια.

Το φιλειρηνικό κίνημα που εκφράζεται από την ΕΕΔΥΕ καταδικάζει αποφασιστικά τις δηλώσεις του Υπουργού Άμυνας και την πολιτική της κυβέρνησης που έχει μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο.

Μετατρέπουν τη Λάρισα και τη χώρα μας σε μαγνήτη πολέμου που θα δεχθούν γερά πλήγματα σε περίπτωση εμπλοκής, με τραγικές συνέπειες για το  λαό μας, ενώ οι μόνοι ωφελημένοι είναι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Είναι επικίνδυνο ψέμα ότι η Ελλάδα μέσα σ΄αυτόν τον «κυκλώνα» θα είναι «απάνεμο λιμάνι σταθερότητας κι ασφάλειας». Η συμμαχία με τις ΗΠΑ, η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, στην Ε.Ε. και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, δημιουργεί διαρκώς νέους μεγάλους κινδύνους για το λαό μας.

Το ΝΑΤΟ ,που από την ίδρυσή του το 1949 στελεχώθηκε με περίπου 200 Γερμανούς Στρατηγούς και Ναυάρχους του χιτλεροφασιστικού στρατού που πολλοί από αυτούς είχαν καταδικασθεί ως εγκληματίες πολέμου , δεν εγγυάται την ειρήνη αλλά σκορπά παντού τον πόλεμο.Το ΝΑΤΟ δεν έχει «φίλους», έχει μόνο συμφέροντα.

Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ στήριξαν τη χούντα στη χώρα μας 1967-74, την Τουρκική εισβολή του 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή του 40% της Κύπρου, την Τουρκική επιθετικότητα προς τη χώρα μας, παρά το ότι είμαστε εταίροι στο ΝΑΤΟ, παρά το ότι υπάρχει ισχυρή νατοϊκή παρουσία στο Αιγαίο. Παρά τις αντιθέσεις τους με την Τουρκία, δεν επιθυμούν ρήξη, αλλά αναπτύσσουν συμφωνίες και συνεργασίες μαζί της, δε βάζουν σε καμία περίπτωση φρένο  στην επιθετικότητα της Τουρκικής ηγεσίας, αντιθέτως την αβαντάρουν.

Αιματοκύλισαν το λαό της Γιουγκοσλαβίας για να προωθήσουν το διαμελισμό της, προκειμένου να βάλουν γερό πόδι στα Βαλκάνια και συνεχίζουν με τις

επεμβάσεις τους να προωθούν την αλλαγή συνόρων. Αποτέλεσμα του διαμελισμού είναι τα νέα κράτη (Δυτικά Βαλκάνια), το προτεκτοράτο του Κοσσυφοπεδίου,η ΠΓΔΜ ή FYROM , με μια τεράστια βάση (BONDSTEEL) των ΗΠΑ στα απροσδιόριστα σύνορα ανάμεσα σε Κόσσοβο και ΠΓΔΜ.

Το ΝΑΤΟ έχει πρωτοστατήσει στους πολέμους κατά του Αφγανιστάν, Ιράκ, Συρίας, Λιβύης στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Ουκρανία.

Οι δαπάνες που χρησιμοποιούνται για τη συμμετοχή της χώρας μας σ΄αυτόν το δολοφονικό Οργανισμό κινούνται πάνω από το 2% του ΑΕΠ δηλ. 4δις Ευρώ. Η Ελλάδα –ως καλοπληρωτής-είναι η δεύτερη χώρα μετά τις ΗΠΑ που πληρώνει αυτά τα χρήματα με θαυμαστή….συνέπεια! Την ώρα που ο λαός μας υποφέρει από τη λιτότητα, τη φτώχεια και την ανεργία, που δεν διατίθενται τα αναγκαία κονδύλια για την υγεία, την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση, την πρόνοια,τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, την αντιπυρική και αντισεισμική θωράκιση κ.λ.π. Σε τελευταία ανάλυση αυτά τα αγαθά της περίφημης «Γεωστρατηγικής Αναβάθμισης» πού πάνε; Πάνε εκεί που λυρικά περιγράφει στο περιοδικό της ΕΕΔΥΕ « ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ» ο συναγωνιστής Γιώργος Μηλιώνης;

Το ΝΑΤΟϊκό αεροπλανοφόρο

«Γεωστρατηγική αναβάθμιση» είναι

Αγκυροβολημένο «αρόδου» έχοντας

Πίσω του την καμένη Ανατολική Αττική

Και την πλώρη του στραμμένη στην

Κατεύθυνση του Περσικού Κόλπου.

Κάθε καμμένη ζωή, κάθε καμμένο δέντρο

Στο φαιό νταμάρι της Μεσογείου, την

Αττική, είναι γαλόνια μαζούτ στις μηχανές του,

Γαλόνια κηροζίνη για τα εργαλεία θανάτου

Που κουβαλά στην πλάτη του….

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

Φίλες και Φίλοι,

Πολλοί μας ρωτάνε: Το ΝΑΤΟ καλά, η Ε.Ε. όμως τι σας φταίει;

Απαντάμε: Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών-μελών της Ε.Ε. είναι και μέλη του ΝΑΤΟ. (ελάχιστες είναι οι διαφοροποιήσεις). Παρ’ όλα αυτά όλο και περισσότερο αναζητά και τη στρατιωτική της ολοκλήρωση ώστε να προωθεί και να επιβάλλει και με τη δύναμη των «δικών της όπλων και στρατιωτικών μέσων», τα όσα απαιτούν τα μονοπώλια των μελών της.Συμμετέχει λοιπόν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ , ( πόλεμος και διαμελισμός της Γιουγκοσλαβίας, στη Λιβύη ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην αφρικανική ήπειρο ( Μάλι, Σομαλία, χώρες του Σαχέλ και του Νίγηρα, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία .Στην τελευταία, το ρόλο του συντονιστή τον είχε το Ευρωενωσιακό στρατηγείο της Λάρισας).Επιχειρούν επίσης στη Μεσόγειο ( ΣΟΦΙΑ ) , διαθέτουν ένοπλες δυνάμεις στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη  (ALTHEA),στο Μαυροβούνιο ,στη Βουλγαρία, την Αλβανία ( HELBROC). Σε όλα τα παραπάνω συμμετέχει και η χώρα μας.Από το 2003 μέχρι σήμερα, η Ε.Ε. έχει πραγματοποιήσει πάνω από 30 στρατιωτικές και μη στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό.Από το Γενάρη του 2007, μπορεί να πραγματοποιεί επιχειρήσεις ταχείας αντίδρασης με μάχιμες μονάδες.Επομένως η Ε.Ε. δεν είναι η Ευρώπη «των αξιών», του «πολιτισμού», της «δημοκρατίας»,της «ειρήνης» κ.λ.π. όπως προβάλλεται.

Να λοιπόν γιατί εμείς απαιτούμε : ΕΞΩ  ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ Ε.Ε. ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΣ ΑΦΕΝΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ.

Το κλίμα εφησυχασμού και αποπροσανατολισμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση και άλλες αστικές δυνάμεις, όχι μόνο δεν έχει καμία βάση για το λαό μας,αλλά αποκρύπτει τους κινδύνους που εγκυμονεί η πολιτική της συστράτευσης με αυτούς τους Οργανισμούς,της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις τους.

Φίλες και Φίλοι,

Είναι μεγάλη προδοσία η μετατροπή της χώρας σε αμερικανική στρατιωτική βάση από Κρήτη μέχρι Έβρο από ένα κόμμα που κυβερνά,δηλ. τον ΣΥΡΙΖΑ,που στην «Πολιτική Απόφαση» του ιδρυτικού του Συνεδρίου – τον Ιούλιο 2013 – υποσχόταν «…κατάργηση των ξένων στρατιωτικών βάσεων» και στο εκλογικό του πρόγραμμα (το Μάιο του 2012 ) «….κλείσιμο όλων των ξένων βάσεων στην Ελλάδα. Άμεση κατάργηση των βάσεων της Σούδας και του Ακτίου. Δεν θέλουμε την Ελλάδα στο ΝΑΤΟ ούτε το ΝΑΤΟ στην Ελλάδα και αγωνιζόμαστε για τη διάλυσή του».

Η ΕΕΔΥΕ ανησυχεί βαθύτατα από όλες αυτές τις εξελίξεις. Η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας ανησυχεί εξαιρετικά από την εγκατάσταση στην 110 Π.Μ. –δηλ. στην πόλη μας- των κατασκοπευτικών DRONES και άλλων αμερικανικών στρατιωτικών αεροσκαφών.

Πιστεύουμε ότι ο λαός της πόλης μας δεν πρέπει να μείνει απαθής μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις που δρομολογούν κινδύνους για την περιοχή μας.

Για το σκοπό αυτό συγκαλέσαμε την αποψινή σύσκεψη Φορέων με σκοπό την ενημέρωση και την κατάθεση προτάσεων προκειμένου να οργανωθούν και συντονιστούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις εναντίον όλων των παραπάνω επικίνδυνων εξελίξεων. Την ίδια δράση αναλαμβάνουν και όλες οι επιτροπές Ειρήνης σε όλη την Ελλάδα.

Σε πρώτη φάση έχουμε ετοιμάσει ένα κείμενο που θα διαβαστεί στη συνέχεια και το οποίο θα σας ζητήσουμε να υπογράψετε.Οι υπογραφές αυτές θα επιδοθούν ,όταν ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια εκεί που πρέπει.

Να σας ενημερώσουμε επίσης ότι στις 9 Νοεμβρίου –ημέρα Παρασκευή- ο Θανάσης Παφίλης θα βρίσκεται στη Λάρισα να μας μιλήσει για όλες τις εξελίξεις.Η συγκέντρωση θα γίνει στο αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής στις 7 το απόγευμα.Για όσους δεν γνωρίζουν ο Θανάσης Παφίλης είναι εκτός από βουλευτής του ΚΚΕ και Γεν.Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης.

Τέλος 17 Νοέμβρη την ημέρα του Πολυτεχνείου το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και η Επιτροπή Ειρήνης θα συνδιοργανώσουν συγκέντρωση στην Πλατεία και στη συνέχεια Πορεία.

Φίλες και Φίλοι, αυτά ετοιμάζουμε σε πρώτη φάση.Θα υπάρχει συνέχεια για την οποία θα σας ενημερώνουμε εγκαίρως.

Ο αγώνας για την Ειρήνη και για έναν κόσμο χωρίς βάσεις και Στρατηγεία πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του λαού.Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και σχεδιασμούς.Δεν πολεμάμε κάτω από ξένη σημαία, τη σημαία των μονοπωλίων της κάθε χώρας.Ειρήνη και φιλία ζητάνε οι λαοί, έξω οι ιμπεριαλιστές από τη Βαλκανική.

Πηγή: onlarissa.gr

KENT 2
error: Content is protected !!