Τρεις σιίτισσες σκοτώθηκαν από έκρηξη βόμβας του ISIS

stergiou
fotou
728x110 3Τρεις σιίτισσες πιστές σκοτώθηκαν όταν εξερράγη βόμβα που είχε τοποθετηθεί πλάι σε δρόμο καθώς βάδιζαν με σκοπό να φθάσουν σε έναν από τους ιερούς τόπους του σιιτικού ισλάμ, όπου ήθελαν να κάνουν προσκύνημα, στη βορειοανατολική πόλη Χάνακιν του Ιράκ την Τρίτη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση ανέλαβε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) με μια ανακοίνωση που διανεμήθηκε από ένα από τα όργανα προπαγάνδας του, το πρακτορείο «ειδήσεων» Άμακ.

Ο ισχυρισμός αυτός του ΙΚ δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτεί από κάποια άλλη πηγή. Πάντως οι σουνίτες εξτρεμιστές είναι ενεργοί σε αυτή την περιοχή και έχουν στοχοθετήσει επανειλημμένα σιίτες στο παρελθόν, αφού τους θεωρούν «αποστάτες».

Εκατοντάδες χιλιάδες σιίτες συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στο Ιράκ για το ετήσιο προσκύνημα του Αρμπάιν, το τέλος των σαράντα ημερών πένθους για τον εγγονό του προφήτη Μωάμεθ, του Ιμάμη Χουσέιν.

Το ΙΚ συνεχίζει να διεξάγει σωρεία απαγωγών, φόνων και βομβιστικών επιθέσεων παρά την κατάρρευση, το 2017, του αυτοανακηρυγμένου «χαλιφάτου» του, που είχε εγκαθιδρύσει σε τμήματα της επικράτειας του Ιράκ και της γειτονικής Συρίας.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2018, 05:57

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!