ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καύσιμα φτιαγμένα από το χώμα του Άρη κατάφερε να δημιουργήσει η NASA

MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟΜια ομάδα επιστημόνων της NASA φαίνεται πως έχουν καταφέρει να αναπτύξουν μια μέθοδο δημιουργίας καυσίμων για πυραύλους από το χώμα του Άρη. Η εφεύρεση θα μπορούσε να λειτουργήσει ευεργετικά για μελλοντικές αποστολές στον Άρη αφού θεωρητικά δε θα χρειάζεται να μεταφέρουν τα καύσιμα της επιστροφής στο ταξίδι προς τον Κόκκινο Πλανήτη.

Το νέο ρομποτικό εργοστάσιο αναμένεται να εξορύσσει νερό από το εσωτερικό του πλανήτη και με τη μέθοδο της ηλεκτρόλυσης να μετατρέπει το υγρό σε υδρογόνο και οξυγόνο. Το οξυγόνο στη συνέχεια θα συνδυάζεται με άνθρακα που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα του πλανήτη, προκειμένου να παράγεται μεθάνιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καύσιμο.

Ο Κερτ Λεχτ, επικεφαλής της ομάδας της NASA, τονίζει ότι υπάρχουν πολλά τεχνικά ζητήματα που πρέπει να λυθούν προκειμένου να επιτύχει η προσπάθεια.

«Πρόσφατες μετρήσεις της ΝΑSA δείχνουν ότι ένα τέτοιο σύστημα θα χρειαζόταν να παράγει περίπου 7 τόνους υγρού μεθανίου και 22 τόνους υγρού οξυγόνου σε 16 μήνες», εξήγησε ο Λεχτ.

Πηγή: Sputnik 


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018, 17:14

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!