Ο Κόντε λέει «όχι» σε ανταλλαγή υποχωρήσεων με την ΕΕ

stergiou
fotou
Ontopoulos780x90

Την πρόθεση της κυβέρνησής του, να θέσει ως στόχο για το έλλειμμα της χώρας του το 2019 το 2,4% του ΑΕΠ, αν και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει απορρίψει το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ιταλίας, υπερασπίστηκε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζουζέπε Κόντε.

KENT728X100

Η Κομισιόν εκτίμησε ότι το έλλειμμα που προβλέπει η Ιταλία είναι πολύ υψηλό και έχει ζητήσει από τη Ρώμη να τροποποιήσει τα οικονομικά της σχέδια, επιστρέφοντάς της το προσχέδιο του προϋπολογισμού και δίνοντας τρεις εβδομάδες προθεσμία.

Ο Κόντε ξεκαθάρισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Corriere della Sera, αποσπάσματα της οποίας αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως ο διάλογος μεταξύ της Ιταλίας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον προϋπολογισμό δεν θα είναι «ανταλλαγή υποχωρήσεων».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός χαρακτήρισε «παράλογο και βαθιά άδικο» να κατηγορείται η νυν κυβέρνηση για τα άσχημα οικονομικά στοιχεία της ιταλικής οικονομίας που δημοσιεύτηκαν αυτή την εβδομάδα, εξηγώντας ότι οι επιπτώσεις των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησής του θα είναι ορατές μετά το 2019.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GRΠΗΓΗ

error: Content is protected !!