Προχωρά η απαλλοτρίωση του οικοδομικού τετραγώνου μπροστά από το αρχαίο θέατρο της Λάρισας – Θέμα ημερών το προεδρικό διάταγμα

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Εντός του τρέχοντος μηνός αναμένουν στη δημοτική αρχή της Λάρισας το προεδρικό διάταγμα που θα δώσει το πράσινο φως για την εκκίνηση της διαδικασίας απαλλοτρίωσης έκτασης περίπου ενός στρέμματος μπροστά από το αρχαίο θέατρο της πόλης.

Όπως εξήγησε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του δήμου, κ. Δημήτρης Μαβίδης, η διαδικασία βρίσκεται «ένα βήμα πριν την υπογραφή του σχετικού προεδρικού διατάγματος, καθώς αυτή τη στιγμή γίνεται ο απαιτούμενος συνταγματικός έλεγχος». Επικαλούμενος δικαστικές πηγές, εκτίμησε πως το προεδρικό διάταγμα θα υπογραφεί εντός του τρέχοντος μηνός.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως βρίσκεται σε προπαρασκευαστικό στάδιο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, «για την ευρύτερη περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου και θα εξετάζει ζητήματα από την παραποτάμια περιοχή μέχρι και το κέντρο της πόλης. Μέσα στο πλαίσιο αυτό θα ενταχθεί και ο συγκεκριμένος σχεδιασμός».

Ιδιαίτερα αισιόδοξος τέλος, εμφανίστηκε και για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων της περιοχής, αφού εξήγησε πως «με μία σκληρή δουλειά που έκανε ο δήμαρχος, οι δικαιούχοι αποζημιώσεων κατά μεγάλο ποσοστό, θα τολμούσα να πω κατά 90%, έχουν συμφωνήσει με το ύψος της αποζημίωσης».

newsroom onlarisa.gr

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100 1
error: Content is protected !!