Επιμένει η “συντονιστική επιτροπή αγώνα” για τη μεταφορά των Ευρυμενών στο δήμο Τεμπών – Συνάντηση

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Αναλυτικά η ανακοίνωση: “Την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση συνεργασίας των εκπροσώπων της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Δ.Ε Ευρυμενών κ.κ Χρήστο Παλάκα, Κώστα Ζιαβλιάκη και Παναγιώτη Δήμου με τον Βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παπαδόπουλο και τον Γραμματέα της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ν. Λάρισας Πέτρο Παπαγεωργίου.

Οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής εξέφρασαν την βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών για την μεταφορά της περιοχής Στομίου-Ομολίου-Παλαιοπύργου-Καρίτσας, από το Δήμο Αγιάς στο Δήμο Τεμπών.

Τόνισαν πως για λόγους συνοχής τόσο σε παραγωγικό και κοινωνικό επίπεδο όσο και σε περιβαλλοντολογικό και πολιτιστικό, καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, η μεταφορά των διοικητικών ορίων θα είναι προς όφελος των πολιτών της περιοχής . Επίσης το γεγονός ότι ενώ η Μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης του 2010 πρότεινε την ένταξή της ΔΕ Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών η τότε πολιτική ηγεσία παραβίασε την πρόταση της μελέτης και την θέληση των δημοτών.

Στην συνέχεια οι εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής ζήτησαν η τωρινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να λάβει υπόψιν της την θέληση των δημοτών οι οποίοι εκφράστηκαν και σε δημοψήφισμα το 2010 και με υπογραφές το 2016 των κατοίκων και τώρα των 67 φορέων της ΔΕ Ευρυμενών και του Δήμου Τεμπών με συντριπτική πλειοψηφία τους υπέρ της ένταξης της ΔΕ στον Δήμο Τεμπών. Δήλωσαν επίσης ότι θεωρούν ότι η περίπτωση τους (σύμφωνα με το Υπόμνημα και τα στοιχεία της μελέτης του ΟΤΑ και τις υπογραφές της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων και φορέων που απέστειλαν στο Υπουργείο και με τις παραστάσεις που έκαναν σε αυτό, καθώς και στους βουλευτές του Νομού) πρέπει να συμπεριληφθεί τώρα στις λίγες περιπτώσεις χωροταξικών αλλαγών που θα έρθουν στην βουλή στις επόμενες εβδομάδες, λόγω της κατάφωρης παραβίασης των θεσμών από την πολιτική ηγεσία του 2010 (όπως της μελέτης του Ινστιτούτου Αυτοδιοίκησης της ΚΕΔΚΕ και της κοινής απόφασης των δημοτικών συμβουλίων Κάτω Ολύμπου και Ευρυμενών και του δημοψηφίσματος του 2010 υπέρ της ένταξης της ΔΕ Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών).

Ο Γραμματέας και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ από την μεριά τους δήλωσαν στους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ότι κατανοούν το πρόβλημα των κατοίκων της ΔΕ Ευρυμενών και ότι ο χωροταξικός σχεδιασμός της χώρας θα πραγματοποιηθεί μέσω συγκεκριμένων θεσμοθετημένων διαδικασιών με την ενεργή συμμετοχή των Ο.Τ.Α., των φορέων αλλά και των πολιτών κατά τόπους. Η Συντονιστική Επιτροπή εκτιμά μετά και την συνάντηση ότι όταν έλθει το θέμα χωροταξικών αλλαγών στην Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα εξετάσουν θετικά το δίκαιο αίτημά των κατοίκων για μεταφορά της ΔΕ Ευρυμενών στον Δήμο Τεμπών.

5/11/2018

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ΔΕ Ευρυμενών

Χρήστος Παλάκας

Κώστας Ζιαβλιάκης

Παναγιώτης Δήμου

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100 1
error: Content is protected !!