Καινοτόμο Workshop για την Αρχαία Ελλάδα στην Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟΓια τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον άνοιξες τις πόρτες της για να καλωσορίσει τους μικρούς της φίλους το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στο workshop «Γίνε Αρχαιολόγος για μια μέρα» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ υπό την αιγίδα της αντιπροσωπείας της ΕΕ στις ΗΠΑ.

Δεκάδες παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας με τη χρήση Μουσειοσκευών, οι οποίες ήταν γεμάτες με αντίγραφα κυκλαδικών ειδωλίων, έργων κεραμικής και εκπαιδευτικό υλικό από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα. Με τη βοήθεια εθελοντών και μεταπτυχιακών φοιτητών στις ΗΠΑ τα παιδιά επεξεργάστηκαν τα γνήσια αντίγραφα, έμαθαν τον τρόπο κατασκευής τους και ζωγράφισαν τα δικά τους αρχαιοελληνικά έργα τέχνης.

Η Ελληνική Πρεσβεία με την συνεργασία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης εξασφάλισε ένα ιδιαίτερα καινοτόμο και υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα από αρχαιολόγους, ειδικούς επιστήμονες και καλλιτέχνες που διακρίνονται διεθνώς. Η μουσειοσκευή ταξίδεψε στην αμερικανική πρωτεύουσα το 2016 με την ευγενική χορηγία των John και Eugenie Coumantaros και έχει ήδη εμπλουτίσει σημαντικά το μάθημα της αρχαίας ελληνικής ιστορίας σε διάφορα σχολεία της Ουάσιγκτον καθώς με μέριμνα της Πρεσβείας πραγματοποιείται δωρεάν πρόγραμμα δανεισμού της.

Μάλιστα, το δίκτυο των μουσειοσκευών επεκτάθηκε σημαντικά το 2018, καθώς τα Γενικά Προξενεία Βοστώνης και Τορόντο (Καναδάς), πάντοτε σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και με τη βοήθεια χορηγών (National Hellenic Society, Ίδρυμα Μποδοσάκη) δημιούργησαν τα δικά τους δανειστικά προγράμματα σε μουσεία, σχολεία και άλλους φορείς.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018, 01:19

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!