Οι πλειστηριασμοί πρέπει να στοχεύσουν πρώτα τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές»

stergiou
fotou
728x110 3

Η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς αποτελεί το βασικό στόχο του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη την περίοδο αυτή, και όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων διαφωνεί με την προσέγγιση ότι «εάν προστατευτεί η πρώτη κατοικία, υπονομεύεται υποχρεωτικά η όποια λύση για τα κόκκινα δάνεια».

728X100 3

Δίνει στοιχεία που του διέθεσε η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, σύμφωνα με τα οποία «η πρώτη κατοικία καταλαμβάνει κατ’ ανώτατο το ένα τέταρτο των κόκκινων δανείων». Με αυτό το δεδομένο, οι πλειστηριασμοί -επισημαίνει- πρέπει να στοχεύσουν πρώτα στα μεγάλα δάνεια και τους «στρατηγικούς κακοπληρωτές». Έννοια που «δεν μπορεί να έχει εφαρμογή στον φτωχό και μικρομεσαίο πολίτη, άνεργο, μισθωτό, συνταξιούχο ή μικροεπιχειρηματία», διευκρινίζει ο υπουργός Επικρατείας που καλεί τις τράπεζες «να θυμούνται την αναπτυξιακή αλλά και την κοινωνική τους διάσταση, όταν μάλιστα οφείλουν την επιβίωσή τους στον Έλληνα φορολογούμενο».

«Η κυβέρνηση έχει την δυνατότητα να εξαντλήσει τον συνταγματικό της χρόνο», είναι το μήνυμα που στέλνει εξάλλου ο υπουργός Επικρατείας.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GRΠΗΓΗ

error: Content is protected !!