ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεμπλοκάρει η επένδυση στις Νηές μετά τη συμφωνία Ιερώνυμου – Τσίπρα

Εντονη κινητικότητα για την επένδυση ανέγερσης σύνθετου καταλύματος 868 κλινών με ξενοδοχείο πέντε αστέρων στις Νηές παρουσιάζεται ύστερα από την πρόθεση συμφωνίας που ανακοίνωσαν από κοινού ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Στην επενδυτική εταιρεία Golfing Developments πνέει από χθες αέρα αισιοδοξίας ότι τα σχέδια θα προχωρήσουν πλέον χωρίς προβλήματα και η επένδυση θα πάρει επιτέλους σάρκα και οστά.

Πρόσφατα, μέλη του διοικητικού συμβουλίου προσγειώθηκαν στις Νηές με δύο ελικόπτερα και επαναβεβαίωσαν το ζεστό ενδιαφέρον τους για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να μπει η επένδυση σε τροχιά υλοποίησης.

Οι επενδυτές όλο αυτό το διάστημα παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και ήδη έχουν καταβάλλει 10 εκατ. ευρώ από το συνολικό τίμημα των 30 εκατ. ευρώ.

Όπως είναι γνωστό, την τουριστική επένδυση θα υλοποιήσει η εταιρεία Golfing Developments, μέλος του επενδυτικού ομίλου στον τομέα των οικιστικών θερέτρων στη ΝΑ Ευρώπη Dolphin Capital Investors (DCI), ο οποίος είναι εισηγμένος στην αγορά ΑΙΜ του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τα σχέδια, αυτή προβλέπει την ανέγερση ξενοδοχειακού συγκροτήματος πέντε αστέρων δυναμικότητας 868 κλινών, η οποία θα ανοίξει δεκάδες θέσεις εργασίας σε μία ιδιαίτερα δύσκολη από οικονομικής άποψης χρονική στιγμή, ενώ θα τονώσει τουριστικά και την ευρύτερη ανάπτυξη.

H κατάσταση φαίνεται ότι έγινε πιο ξεκάθαρη τελευταία αφού αποδείχθηκε ότι αποτελεί ιδιοκτησία της Ιεράς Μονής Ξενιάς, η οποία μέσω δωρεάς, που αποδεικνύεται με συμβολαιογραφικούς τίτλους, περιήλθε το 1980 στην Ιερά Μητρόπολη.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η πραγματογνωμοσύνη σε ένα από τα βασικά της συμπεράσματά της αναφέρει, ότι οι συγκεκριμένες εκτάσεις δεν περιλαμβάνονται στις εκτάσεις που το 1958 είχαν παραχωρηθεί από την Ιερά Μονή Ξενιάς στο Δημόσιο προς αποκατάσταση των ακτημόνων.

Σήμερα, και μετά τη συμφωνία Κράτους και Εκκλησίας οι δύο πλευρές θα είναι συνιδιοκτήτες, οπότε θα έχουν κοινά οφέλη από την εκμετάλλευση.

Facebook Comments