“Πόλεμος” για το τσίπουρο: Μαινόμενοι αμπελοκαλλιεργητές πέταξαν σταφύλια στην πλατεία του Τυρνάβου

stergiou
fotou
728x110 3

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αμπελοκαλλιεργητές του Τυρνάβου περιμένοντας να πάρουν αύριο τις άδειες απόσταξης, μετά την παρέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης την Παρασκευή και προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που αποδειχθεί και αυτή η παρέμβαση αναποτελεσματική τότε τα προχωρήσουν σε ακόμη πιο δυναμικούς αγώνες μέχρι να δικαιωθούν.

Μάλιστα όπως διαφάνηκε την Κυριακή στη συνέλευση που συγκάλεσε η ομοσπονδία αμβυκούχων αμπελοκαλλιεργητών Ελλάδας στο Εμμανουήλειο στον αγώνα για τη διεκδίκηση των αδειών θα μπουν και άλλες περιοχές της χώρας.

Οι αγρότες του Τυρνάβου που παρακολούθησαν τη συνέλευση, μετά την ολοκλήρωσή της πραγματοποίησαν πορεία προς το κέντρο του Τυρνάβου φωνάζοντας συνθήματα με κύριο αίτημα να συνεχιστεί το παλιό καθεστώς απόστασης που επιτρέπει τη συνέχιση της αμπελοκαλλιέργειας.

Φτάνοντας στην κεντρική πλατεία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αλλά και προειδοποιώντας για το τί θα ακολουθήσει σε περίπτωση που δεν τους επιτραπεί να αποστάξουν πέταξαν στο δρόμο στέμφυλα, που βρίσκονται κυριολεκτικά ένα βήμα πριν την καταστροφή λόγω της μεγαλύτερης παραμονής τους στις στέρνες.

Δείτε φωτογραφίες:

paidis.com

Πηγή: onlarissa.gr

728X100 3
error: Content is protected !!