Στην απεργία της 14ης Νοεμβρίου συμμετέχει το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών ν. Λάρισας

stergiou
fotou
728x110 3

Με στόχο την αύξηση στους μισθούς Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας συμμετέχει στην απεργία στις 14 Νοεμβρίου το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών ν. Λάρισας. Αναλυτικά:

Συνάδελφοι,

Παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια να επενδύονται στον Κλάδο μας, εκατομμύρια. Επενδύσεις, εξαγορές νοσοκομείων, άνοιγμα νέων μονάδων, μαρτυρούν την μεγάλη κερδοφορία  που παρουσιάζουν οι όμιλοι της Ιδιωτικής Υγείας. Όπως παραδέχονται όλοι, ακόμα και οι εκπρόσωποι του ΣΕΚ (εργοδοτικός φορέας των κλινικαρχών),  η κερδοφορία αυτή στηρίχτηκε κυρίως στην μείωση του κόστους εργασίας.

Η υπολογισμένη συνολική μείωση των εισοδημάτων μας από το 2011 φτάνει στο 40%.

Αυτή η μείωση συνοδεύτηκε από εξαντλητική δουλειά, έλλειψη προσωπικού,  από την απειλή της  απόλυσης, όσα δηλαδή ξέρουμε και ζούμε καθημερινά. Στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις βασιλεύει η εργοδοτική αυθαιρεσία ακόμα  και η απλήρωτη εργασία.

ΟΛΕΣ οι εργοδοσίες των ομίλων εφάρμοσαν (ακαριαία ή σταδιακά) τις ρυθμίσεις με τις μεγάλες μειώσεις που προέβλεπε η  Σύμβαση του  2012 για τους εργαζόμενους στις  κλινικές.  Αξιοποίησαν σε όλες τις μονάδες, τον νόμο για την μη-υποχρεωτικότητα των Συμβάσεων κι όταν έληγε η διάρκεια  ισχύος της Σύμβασης προσλάμβαναν εργαζόμενους  με τους κατώτατους μισθούς των 586 ευρώ μικτά.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ

Για να αλλάξει η κατάσταση πρώτα απ όλα βάζουμε στόχο. Το Κλαδικό Σωματείο διεκδικεί

Κλαδικές Συμβάσεις με υποχρεωτική ισχύ με όρους:

  • Αύξηση 15% στους Βασικούς Μισθούς.
  • Επαναφορά επιδομάτων που «κόπηκαν» το 2012.
  • Επαναφορά Ειδικών Αδειών – ωραρίων, όπου καταργήθηκαν.
  • Να καταργηθεί ο νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου, που ψήφισαν μαζί ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, Λεβέντης και καθορίζει τον κατώτατο μισθό με νόμο η κυβέρνηση. Άμεση επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ.
  • Κατάργηση του διαχωρισμού νέων-παλιών εργαζομένων.
  • 35ωρο-7ωρο-5ήμερο

Απαιτούμε Ενιαία Κλαδική Σύμβαση για όλους τους Εργαζόμενους, σε Κλινικές, Γηροκομεία Διαγνωστικά Εργαστήρια.

Να δείξουμε στους Εργοδότες ότι οι εργαζόμενοι στην Ιδιωτική Υγεία δεν θα μείνουμε με τα χέρια σταυρωμένα. Θα αγωνιστούμε, θα διεκδικήσουμε και τελικά θα πετύχουμε  τα αιτήματα μας. Σε τελική ανάλυση η  πραγματικότητα αποδεικνύει καθημερινά ότι η μοναδική  διέξοδος είναι ο αγώνας και η διεκδίκηση.

Συνάδελφοι,

Οι ανάγκες που έχουμε δεν μπορούν να περιμένουν.

Να μην εναποθέσουμε τις ελπίδες μας στις αόριστες υποσχέσεις της Κυβέρνησης. Η συνέχιση της εφαρμογής των 700 μνημονιακών νόμων αποδεικνύει ότι η περιβόητη έξοδος από τα μνημόνια και η «επιστροφή στην κανονικότητα» δεν είναι τίποτα άλλο από  μεγάλα λόγια.

Να μην υποκύψουμε στις πιέσεις και στους εκβιασμούς της Εργοδοσίας που αξιώνει ακόμα χαμηλότερους μισθούς, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής.

Δεν μπορούμε  να  στηριχτούμε ούτε  στους εργατοπατέρες της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μπλοκάρουν κάθε αγωνιστική διάθεση.

Στον Κλάδο μας μετά από πιέσεις η πλειοψηφία της Διοίκησης της ΟΣΝΙΕ, πήρε τελικά απόφαση για  κήρυξη απεργίας στις 14 Νοέμβρη.

Απόφαση κήρυξης Απεργίας  έχουν πάρει τα περισσότερα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Κλάδου επιχειρησιακά και Κλαδικά.

Συνάδελφοι,

Με αποφασιστικότητα οργανώνουμε σε κάθε χώρο δουλειάς την Απεργία  στις 14 Νοέμβρη για να πετύχουμε αυξήσεις στους μισθούς για να εργαζόμαστε με Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Πηγή: onlarissa.gr

728X100 3
error: Content is protected !!