Στη Θεσσαλονίκη διαμαρτυρόμενοι οι Λαρισαίοι συνταξιούχοι

stergiou
fotou
728x110 3

Στις επάλξεις του αγώνα βρίσκονται και οι Λαρισαίοι συνταξιούχοι οι οποίοι το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 19 Νοεμβρίου, θα συμμετάσχουν στη μεγάλη κινητοποίηση της Θεσσαλονίκης όπου θα πάρουν μέρος η Θεσσαλία, Ήπειρος, Μακεδονία και Θράκη.

Οι συνταξιούχοι έχουν ως προμετωπίδα στα αιτήματά τους αφενός το ζήτημα των δικαστικών προσφυγών καλώντας την κυβέρνηση να κάνει υποχρεωτική εκτελεστή για όλους τους συνταξιούχους όποια θετική απάντηση, καθώς και την ακύρωση – και όχι αναστολή – της απόφασης για νέες περικοπές στις συντάξεις από τις αρχές του 2019.

Αναλυτικότερα τα αιτήματά τους:

  • Κανένας επανυπολογισμός, καμιά εφαρμογή της μείωσης με την «προσωπική διαφορά» στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
  • Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600€ από τα 360€ που είναι σήμερα.
  • Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ των συντάξεων χηρείας.
  • Άμεση απόδοση των δώρων.
  • Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια που έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360€.
  • Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.
  • Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό-αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
  • Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες-επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης. Να εφαρμοσθούν τώρα όλες οι δικαστικές αποφάσεις που προβλέπουν επιστροφές σε όλους τους συνταξιούχους.

Οι Λαρισαίοι συνταξιούχοι θα αναχωρήσουν για τη συμπρωτεύουσα στις 8 το πρωί της Δευτέρας από την οδό Καλλιθέας.

Πηγή: onlarissa.gr

728X100 3
error: Content is protected !!