Το 69ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας(ΕΕΒΜΒ) στη Λάρισα

milonas

Την επόμενη εβδομάδα διοργανώνεται στη Λάρισα το 69ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας(ΕΕΒΜΒ)που θα λάβει χώρα στο Ξενοδοχείο Imperial, 23-25 Νοεμβρίου 2018. Την οργανωτική-επιστημονική επιτροπή του Συνεδρίου αποτελούν καθηγητές μέλη του Εργαστηρίου Βιοχημείας του Τμήματος Ιατρικής και του Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το Συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα των παραπάνω Τμημάτων, αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 800 καθηγητές, ερευνητές και φοιτητές από διάφορα πεδία των  Βιοεπιστημών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν διαλέξειςμε τις νέες ανακαλύψεις διακεκριμένων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ομιλητές του Συνεδρίου περιλαμβάνονται οι:Prof. Iain Mattaj, Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας (EMBL) στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας,Prof. SirPeterRatcliffe, Διευθυντής του Ινστιτούτου Ανακάλυψης Θεραπευτικών Στόχων του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Prof.AnneOsbourn, Διευθύντρια τουNorwichResearchParkIndustrialBiotechnologyAllianceκαι ερευνήτρια του JohnInnes Centre στο Norwich της Αγγλίας, Prof.DavidStuart, Διευθυντής του Τμήματος Δομικής Βιολογίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Δρ.Αντώνης Κορομηλάς, Καθηγητής του Τμήματος Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου McGill, Δρ.Όθων Ηλιόπουλος, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard, Δρ.ΝίκοςΚυρπίδης, Διευθυντής του Προγράμματος Γενωμικής Βιολογίας του DOEJoint GenomeInstitute, BerkleyLab του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Δρ.ΓιώργοςΧριστοφίδης, Καθηγητή Λοιμωδών Νοσημάτων τουImperialCollege του Λονδίνου, Δρ. Σπύρος Γεωργάτος, Καθηγητής Βιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Παν. Ιωαννίνων, Δρ.ΓεώργιοςΣπυρούλιας, Καθηγητής στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Παν. Πατρών, Δρ.Χρήστος Τσατσάνης, Καθηγητής Κλινικής Χημείας στην Ιατρική Σχολή του Παν. Κρήτης, Δρ.ΧρήστοςΖέρβας, Εντεταλμένος Ερευνητής στο ΊδρυμαΙατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών(IIBEAA), Δρ.ΚατερίναΚατσάνη, Επικ. Καθηγήτρια στοΤμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής του Δημοκριτείου Παν. Θράκης και Δρ.ΓρηγόρηςΑμούτζιας, Επικ.Καθηγητής Βιοπληροφορικής στη Γενωμικήστο Τμήμα Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας του Παν. Θεσσαλίας.

Εκτός των προσκεκλημένων ομιλιών, στο Συνέδριο θα ανακοινωθούν 250 νέες ερευνητικές εργασίες υπό τη  μορφή σύντομων προφορικών ή αναρτημένων παρουσιάσεων που προέρχονται από μέλη της ΕΕΒΜΒ που εργάζονται σε Ελληνικά αλλά και ξένα εργαστήρια. Μια ημέρα πριν την έναρξη του Συνεδρίου (Πέμπτη 22 Νοεμβρίου) θα πραγματοποιηθεί στον ίδιο χώρο η6η Ημερίδα – Forum των Νέων Επιστημόνων της ΕΕΒΜΒ, η οποία οργανώνεται ανεξάρτητα από μία επιτροπή νέων ερευνητών.Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα τουΣυνεδρίου https://eebmb2018.gr

Πηγή: onlarissa.gr

Facebook Comments

error: Content is protected !!