Η σύνοδος κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου ίσως δώσει την ευκαιρία για την αποκατάσταση της διένεξης με το Κατάρ

milonas 728x120Η επόμενη σύνοδος κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου, η οποία θα διεξαχθεί στο Ριάντ τον επόμενο μήνα, μπορεί να είναι η ευκαιρία για τον τερματισμό της ρήξης στους κόλπους του Συμβουλίου, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ στο πρακτορείο ειδήσεων KUNA.

Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος, που δεν είναι μέλος του Συμβουλίου, έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά του Κατάρ κατηγορώντας το ότι συνεργάζεται με το Ιράν και υποστηρίζει την τρομοκρατία.

Κατά την περυσινή σύνοδο κορυφής στο Κουβέιτ, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν εκπροσωπήθηκαν από υπουργούς ή αντιπροέδρους κυβερνήσεων, αντί από τους αρχηγούς κρατών.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ Χαλίντ αλ-Τζαράλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι κατά την σύνοδο κορυφής αυτού του έτους θα υπάρξει υψηλού επιπέδου εκπροσώπηση.

«Αυτή η σύνοδος κορυφής είναι μία αχτίδα ελπίδας για την αναβίωση των προσπαθειών για να ξεπερασθεί η παλαιά αυτή διαφορά», είπε.


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018, 00:51

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!