2η Πανελλήνια Συνάντηση Κιθαριστικών Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας

Μια πολύ ωραία μουσική εκδήλωση απόλαυσαν οι φιλόμουσοι που κατέκλισαν  τη φιλόξενη αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου στη Νέα Ιωνία το Σάββατο 17 Νοεμβρίου  στα πλαίσια  της  2ης  Πανελλήνιας  Συνάντησης  Κιθαριστικών Συνόλων και Ορχηστρών Κιθάρας. Επίσημος Προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν γνωστός  Κιθαρίστας και Συνθέτης Κώστας Γρηγορέας.

Πέντε ορχήστρες κιθάρας , Κιθαριστικό  Σύνολο Ωδείου Πολυρυθμία  Πρέβεζας  με μαέστρο τον κιθαρίστα Νίκο Ρώσσο,«Solarpege» Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας (ΣΩΛ) με μαέστρο τον κιθαρίστα  Νίκο Κουτσιούλη, Πειραματικό Κιθαριστικό Σύνολο “Guitar Heroes” Δήμου Θερμαϊκού με μαέστρο την κιθαρίστα Ευαγγελία Παράσχου, Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου Ιωαννίνων «Η Πασσαρών» με μαέστρο τον κιθαρίστα Γιώργο Νάκη και η Ορχήστρα Κιθαριστών Βόλου Sempre Viva  με μαέστρο την κιθαρίστα Ευαγγελία Γούσια, απέδωσαν έργα γνωστών συνθετών διασκευασμένα  για κιθαριστικά σύνολα.

Το πρωί  και το απόγευμα του Σαββάτου, ο συνθέτης Κώστας Γρηγορέας , δίδαξε  τα δικά του έργα, «Δήλος» και «Πανσέληνος στο Μόλυβο»,στα μέλη των κιθαριστικών συνόλων. Αξιοσημείωτο είναι ότι  η συναυλία έκλεισε  με την παρουσία του έργου «Πανσέληνος στο Μόλυβο», από μικτή ομάδα όλων των Κιθαριστικών συνόλων υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ευαγγελίας Γούσια, ενθουσιάζοντας τον ίδιο το συνθέτη και τους θεατές .

Στις 19.30 ξεκίνησε η συναυλία όπου κάθε σύνολο παρουσίασε μια σειρά έργα γνωστών συνθετών

Στην εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε από την Ορχήστρα  Κιθαριστών Βόλου “ S e m p r e  V i v a ” και το Ωδείο Μ ε λ ω τ ρ ό π ι ο υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού και την με την υποστήριξη της  Διεύθυνσης Πολιτισμού  του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ  του Δήμου Βόλου,  παραβρέθηκαν ο Προέδρος του ΔΟΕΠΑΠ –ΔΗΠΕΘΕ , Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Βλιώρας, και ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, Δημοτικός  Σύμβουλος κ. Μιχάλης Καπουρνιώτης  και η Διευθύντρια του  Ωδείου  Μ ε λ ω τ ρ ό π ι ο κα. Βίκυ Ευθυμίου.

Σημαντική συμβολή στην επιτυχία της εκδήλωσης  είχαν οι υποστηρικτές μας COPY.COM Αναστασιάδη – Μαρκόπουλου , το Ουζερί-Μεζετζίδικο Τα Φιλαράκια Χατζημπλάκη Δημήτριο ,τα Ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα  Γεννήματα φύσης της ΔΥΑΣ ΑΕ, το Μέλι Bio της οικογένειας Σταματίου, το αρτοποιείο Κοτρούτσος, το φροντιστήριο Διάσταση, το ζαχαροπλαστείο Ζήσος, και το εργαστήρι κεραμικής  Κορνηλία και Σταύρος τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα

Facebook Comments