ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Η ΕΠΑ και ΕΔΑ Αττικής στον αποκλειστικό έλεγχο της ΔΕΠΑ»


Η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την εξαγορά των εταιρειών διανομής και εμπορίας φυσικού αερίου στην Αττική από τη ΔΕΠΑ, αφενός επιτρέπει την ολοκλήρωση, της συναλλαγής, αφετέρου πληροί ένα σημαντικό προαπαιτούμενο για τον μετασχηματισμό της ΔΕΠΑ και τον διαχωρισμό Εμπορίας και Υποδομών.

KEN 4

Αυτό επισημαίνει η ΔΕΠΑ σε αποψινή της ανακοίνωση, σε συνέχεια της δημοσιοποίησης της σχετικής απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Η συμφωνία που είχε συναφθεί τον Ιούλιο, προβλέπει ότι η ΔΕΠΑ θα εξαγοράσει:

α) το 49% των μετοχών της εταιρείας ΕΠΑ Αττικής, και β) το 49% των μετοχών της εταιρείας ΕΔΑ Αττικής, κυριότητος της εταιρείας «Attiki Gas BV». Με αυτό τον τρόπο, η ΔΕΠΑ θα αποκτήσει τον αποκλειστικό έλεγχο επί των εταιριών ΕΠΑ και ΕΔΑ Αττικής.

«Η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν το αποτέλεσμα πολύμηνης και ενδελεχούς εξέτασης όλων των πτυχών της υπό εξέταση συναλλαγής. Στο πλαίσιο της διαδικασίας δόθηκαν νομικά και εμπορικά, πλήρεις και επαρκείς απαντήσεις επί όλων των αιτιάσεων και προβληματισμών που τέθηκαν από τρίτους» τονίζει η ΔΕΠΑ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GRΠΗΓΗ

error: Content is protected !!