Λαρισαίοι εργαζόμενοι σε κοινωφελές πρόγραμμα αντιπυρικής προστασίας καταγράφονται ως… «συσκευαστές σταφίδας, σύκων και φρούτων»!

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Με υπηρεσιακό παράγοντα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας συναντήθηκαν το πρωί εργαζόμενοι στα κοινωφελή προγράμματα και αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Τάσο Τσιαπλέ.

Η συνάντηση έγινε με βασικό αίτημα τη διόρθωση της αναγραφής των ειδικοτήτων στο έντυπο έναρξης αναγγελίας απασχόλησης των εργαζομένων με το «πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία», στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο κ. Τσιαπλές ζήτησε τη διόρθωση της αναγραφής ειδικοτήτων στο έντυπο έναρξης αναγγελίας απασχόλησης των εργαζομένων με το «πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων», στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στην κατηγορία ΥΕ (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης), που λαθεμένα αναγραφόταν στο δελτίο αναγγελίας έναρξης της απασχόλησής τους, ως τίτλος της ειδικότητάς τους, ο τίτλος «συσκευαστές σταφίδας, σύκων και φρούτων», οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση τόσο με αυτές που περιγράφονται στο πρόγραμμα όσο και με την παρεχόμενη υπηρεσία προς το δασαρχεία.

Εξήγησε δε, ότι «οι εργαζόμενοι απασχολούνται με την κοπή, συλλογή και απομάκρυνση κλαδιών και άλλων αντικειμένων και γι΄αυτό ακριβώς χρησιμοποιούν ή χειρίζονται αλυσοπρίονα, χειροπρίονα, τσεκούρια, τσάπες, τσουγκράνες κλπ., όπως άλλωστε περιγράφεται και στο πρόγραμμα. Το συγκεκριμένο πρόβλημα έχει προκαλέσει δίκαια την ανησυχία των συναδέλφων, καθώς όπως έχει εξαγγελθεί η συγκεκριμένη εργασιακή εμπειρία αναγνωρίζεται από τον ΑΣΕΠ και μπορεί να αξιοποιηθεί στη διεκδίκηση ανάλογων θέσεων εργασίας”.

Καταγγέλθηκε τέλος, ότι παρότι διανύουν τον 5ο μήνα της απασχόλησής τους, δεν τους έχουν χορηγηθεί τα σχετικά μέσα ατομικής προστασίας, ούτε τα σχετικά ρούχα.

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100 1
error: Content is protected !!