ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μπαργιώτας: Θα είμαστε ο καταλύτης των εξελίξεων


«Η σταθεροποίηση του Κινήματος Αλλαγής και η μεγέθυνσή του χαλάει τα σχέδια της πόλωσης. Χαλάει την υποτιθέμενη σοσιαλδημοκρατική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ, χαλάει την υποτιθέμενη κεντροδεξιά στροφή της Νέας Δημοκρατίας. Η σημερινή μας παρουσία –  νομίζω- ένας πολιτικός άθλος. Ένας άθλος για ένα πολιτικό φορέα που όλοι σχεδόν προεξοφλούσαν την καταστροφή του». Με τα λόγια αυτά ο βουλευτής Λαρίσης Κώστας Μπαργιώτας, μιλώντας στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, παρουσία πλήθους στελεχών και ψηφοφόρων του Κινήματος, έδωσε το πολιτικό στίγμα ενόψει των ερχόμενων εκλογών, κάνοντας λόγο για «στοίχημα που θα κερδηθεί», ενώ εξαπέλυσε διμέτωπα βέλη, τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στην ΝΔ.

«Πριν από ένα χρόνο τέτοιες μέρες είχαμε εκλογές για τη νέα ηγεσία. Ένα νέο κόμμα, το Κίνημα Αλλαγής, μέσα από πρωτόγνωρες διαδικασίες. με τεράστια συμμετοχή, εξέλεγε την αρχηγό του. Η διαδικασία εξέπληξε τους πάντες. Μερικούς Όχι και τόσο ευχάριστα! Βλέπετε. Θνησιγενές εγχείρημα το ανέβαζαν, καταδικασμένο εγχείρημα το κατέβαζαν το Κίνημα Αλλαγής. Σήμερα είναι σταθερά η τρίτη πολιτική δύναμη, κοντά σε διψήφιο ποσοστό. Το επιβεβαιώνουν οι πολίτες. Το επιβεβαιώνουν οι δημοσκοπήσεις. Μεγάλη λύπη για πολλούς, μεγάλο κέρδος για την πατρίδα. Όσοι πίστεψαν στην ανάγκη της ανασύστασης της δημοκρατικής παράταξης, όσοι βάλαμε πλάτη νιώθουμε σήμερα ότι ανεβήκαμε το πρώτο σκαλοπάτι. Έχει πολλά ακόμη και πρέπει να τα δούμε όλα και να τα ανέβουμε», τόνισε ο Λαρισαίος χαρακτηριστικά,

«Το Κίνημα Αλλαγής είναι ένα στοίχημα που θα το κερδίσουμε. Όχι για να πάρουμε ρεβάνς, για να δικαιωθούμε, αλλά επειδή το χρειάζεται η πατρίδα. Την παρουσία ενός στιβαρού, κεντροαριστερού, σοσιαλδημοκρατικού κόμματος του πολιτικού σύστημα. Πολύ απλά, δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την ισχυρή παρουσία της παράταξης που σφράγισε τη μοίρα της Ελλάδας τα τελευταία 100 χρόνια. Χωρίς τη δημοκρατική παράταξη η χώρα δεν θα μπορέσει να βγει από την κρίση» επεσήμανε ο κ. Μπαργιώτας, κάνοντας μια μικρή αναδρομή στα όσα συνέβησαν στην χώρα κατά τη διάρκεια της κρίσης. «Είμαστε, άλλωστε, η μόνη χώρα που έμεινε τόσο καιρό σε κηδεμονία. Είμαστε η μόνη χώρα που χρειάστηκε τρία μνημόνια. Η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Κύπρος βγήκαν με σχετική ευκολία. Κοινό τους χαρακτηριστικό η πολιτική ωριμότητα, η δυνατότητα του πολιτικού συστήματος να συνεννοείται, να συνδιαλέγεται και να συγκλίνει. Δυνατότητα που δεν υπήρξε καμία στιγμή στην Ελλάδα.  Από τα Ζάππεια της Νέας Δημοκρατίας στα νταούλια που θα χτυπούσε στις αγορές ο ΣΥΡΙΖΑ και στα σκισμένα μνημόνια, η ανεύθυνη λαϊκιστική δεξιά συνάντησε τους αριστερούς τυχοδιώκτες. Το αντιμνημονιακό μέτωπο ήταν κοινό επίτευγμα και των δύο. Ίσως για αυτό και η μοίρα και των δύο ήταν κοινή. Η κωλοτούμπα.».

Ο κ. Μπαργιώτας, επιτιθέμενος στην σημερινή κυβέρνηση είπε χαρακτηριστικά πως «σήμερα αυτοί που μιλούσαν για προδότες, γερμανοτσολιάδες πανηγυρίζουν που αποδεικνύονται οι καλύτεροι μαθητές της τρόικας. Επαίρονται πως αυτοί εφαρμόζουν τα καλά και σωστά, την πολιτική την οποία θεωρούσαν υποτίθεται προοδευτική. Μέχρι πριν από λίγο, αυτοί που θα έσκιζαν τα μνημόνια, αυτοί που κατήγγειλαν τους πάντες και έστηναν κρεμάλες, μετέφεραν στο υπερταμείο τα πάντα. Ακόμα και το αρχαίο θέατρο μαζί με πολλούς άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Λάρισας. Το στρατόπεδο Μπούγα, το στρατοδικείο, όλη την δημόσια περιουσία και το τελευταίο οικόπεδο μέσα στην πόλη. Αλλά αυτό μη φανταστείτε ότι είναι εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Ούτε κατά διάνοια. Είναι επιτυχημένη πολιτική για τους καλούς μαθητές της τρόικας.  Βλέπετε σήμερα, μεταξύ άλλων, δεν υπάρχει κανείς στο Σύνταγμα να στήνει κρεμάλες. Η μνημονιακή μεταστροφή βέβαια και η κωλοτούμπα δεν έκοψε τα χούγια. Η λάσπη είναι λάσπη. Άλλα σήμερα, άλλα αύριο. Τα λέω, όπως με βολεύει. Είναι δεδομένα και οι πολιτικές αμετροέπειας και οι τυχοδιώκτισμοί. Μέχρι τις εκλογές θα πάμε με ταξίματα, πανηγυρισμούς για τα μέτρα της κυβέρνησης που ακυρώνει η ίδια, γιατί αυτή την εποχή μπορεί, και ούτω καθεξής. Και με μία λάσπη που αρχίζει πλέον να ρέει από παντού και να λερώνει τα πάντα. Ο Πολάκης έδωσε το στίγμα. Πρέπει να βάλουμε μερικούς φυλακή, για να πάρουμε την εξουσία, είπε ο κ. Πολάκης. Τόσο απλά και τόσο κυνικά. Και επειδή όσα έλεγε ο ίδιος για την υγεία ξεφουσκώνουν (το Ντυνάν, η novartis, η υπόθεση του φαρμάκου), καταπίπτουν στην επιτροπή. Επειδή, λοιπόν, όλα αυτά αποδεικνύονται φούσκες ανασύρθηκαν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας ο Γιάννος, οι φρεγάτες και δεν ξέρω τι άλλο. Να κάνω μία παρένθεση: το φάρμακο, η φαρμακευτική δαπάνη σαφώς δείχνει ευθύνες -πολιτικές τουλάχιστον μεγάλες- για τις κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας της καραμανλικής περιόδου 2004-2009. Εμείς τις επισημάναμε. Η συμφωνία με την καραμανλική δεξιά τηρείται απαρεγκλίτως. Pacta sunt servanda, όπως είπε και ο Πρωθυπουργός».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Λαρισαίος βουλευτής τόνισε ανάμεσα στα άλλα:

Στόχος είναι το Κίνημα Αλλαγής και η σπίλωση του Σημίτη

Άλλωστε, ο στόχος δεν είναι η δεξιά. Η επίθεση κατασυκοφάντησης έχει ένα και μόνο στόχο: το Κίνημα Αλλαγής που αρχίζει να δυναμώνει. Έχει στόχο τη σπίλωση της δημοκρατικής παράταξης συνολικά. Κάποιοι πιστεύουν στις συμπτώσεις, αλλά η ωρίμανση της υπόθεσης Παπαντωνίου, η αναμόχλευση της υπόθεσης c4i μόνο συμπτώσεις δεν είναι. Ο στόχος είναι η σπίλωση του Σημίτη και στο πρόσωπο αυτού ολόκληρης της παράταξης. Συμπτωματικά τελείως, οι ευθύνες των Υπουργών της Νέας Δημοκρατίας παραλείφθηκαν. Δεν έφτασαν ποτέ στη Βουλή. Όμως, όπως πολύ εύστοχα είπε ο κ. Σημίτης, η ιστορία δεν παραχαράσσεται, η είσοδος στο ευρώ, η είσοδος της Κύπρου στην Ευρώπη, η οκταετία με διαρκή ανάπτυξη 5%, η αναμόρφωση της Αθήνας, τα μεγάλα έργα σε όλη τη χώρα δεν σβήνονται μόνο και μόνο επειδή ενοχλούν κάποιους. Στο κάτω κάτω της γραφής, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ έφεραν τους νόμους για το μαύρο χρήμα, με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ άνοιξαν οι έρευνες και ξεκίνησε η κάθαρση της πολιτικής ζωής του τόπου, η οποία δεν αφορούσε ούτε μόνο το ΠΑΣΟΚ ούτε μόνο στελέχη εκείνης της περιόδου των δικών μας κυβερνήσεων.

Στήνουν σκηνικό πόλωσης και διχασμού

Σήμερα στήνεται ένα σκηνικό πόλωσης και διχασμού από πολύ καιρό. Σιγά-σιγά ενορχηστρώνονται. Η κλιμάκωση βολεύει –βλέπετε- και τους δύο: και τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ. Πολλές φορές στη Βουλή βλέπουμε σκηνικά τα οποία ξεφεύγουν ακόμη και από τα όρια της σοβαρότητας. Η χώρα όμως δεν βολεύεται. Η χώρα έχει ανάγκη από μετριοπάθεια, έχει ανάγκη από πολιτική και οικονομική σταθερότητα, από συγκλίσεις και μακροπρόθεσμες λύσεις. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως κάθε λαϊκίστικη κυβέρνηση, είναι εχθρός των μεταρρυθμίσεων, εχθρός των συγκλίσεων και των συναινέσεων. Επίσης αυτή εδώ είναι μία αντι-μεταρρυθμιστική κυβέρνηση σε μία περίοδο που η χώρα έχει ανάγκη από μεγάλες αλλαγές. Δυστυχώς, αυτές δεν θα γίνουν ή ευτυχώς αν προτιμάτε δεν θα γίνουν από αυτή την κυβέρνηση. Ο πολιτικός της χρόνος -έτσι κι αλλιώς- έχει σωθεί. Δεν θα γίνουν ούτε από την επόμενη, αν η Νέα Δημοκρατία έρθει τελικά στην εξουσία και μάλιστα αυτοδύναμη. Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει επιλύσει τα εσωτερικά της προβλήματα, δεν έχει ούτε μία λέξη αυτοκριτικής για την κρίση στην οποία οδήγησε τη χώρα.

Επίθεση στη ΝΔ

Οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιες αντιλήψεις. Είναι χαρακτηριστική η αμηχανία του κυρίου Μητσοτάκη απέναντι στη λαϊκή καραμανλική δεξιά και τη σχέση της με την κυβέρνηση. Παθαίνει αφωνία κάθε φορά που έρχονται στην δημοσιότητα τα κατορθώματα και οι σχέσεις. Από την άλλη μεριά, η επιλογή της περίφημης τακτικής του ώριμου φρούτου από τη Νέα Δημοκρατία, η οποία απλώς περιμένει να πέσει μία κυβέρνηση. Η συνεχής επίκληση εκλογών, χωρίς κανένα πρόγραμμα, χωρίς καμία πολιτική προοπτική την αφήνει διαρκώς εκτεθειμένη και δεν της δίνει τη δυνατότητα να συγκροτήσει ένα αξιόπιστο κυβερνητικό πρόγραμμα. Χαρακτηριστική της αμηχανίας ήταν η στάση της με την εκκλησία. Άλλα λέμε το βράδυ, άλλα λέμε το πρωί και κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε τι είπαμε το προηγούμενο βράδυ. Όχι πολύ καλή εικόνα για επερχόμενη κυβέρνηση. Όμως είπαμε: ούτε η Νέα Δημοκρατία θα κάνει αλλαγές ούτε η σημερινή κυβέρνηση. Η χώρα χρειάζεται προοδευτικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Χρειάζεται αλλαγές στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αλλαγές στο Δημόσιο, αλλαγές στην εκπαίδευση, στη δημόσια υγεία. Ο κατάλογος είναι πραγματικά ατελείωτος. Χρειάζονται αλλαγές παντού. Και αυτή ακριβώς είναι η πρόκληση για το ΚΙΝΑΛ. Να ξαναπιάσει το μίτο της αλλαγής για τον 21ο αιώνα, να ξαναρχίσει τις αλλαγές από εκεί που της άφησε, να γίνει ο καταλύτης μιας νέας πολιτικής πραγματικότητας.

Χρειάζονται αλλαγές παντού

Χρειαζόμαστε μεγάλες αλλαγές στην Παιδεία. Δυστυχώς, η κυβέρνηση ενταφίασε οριστικά τη μεγάλη μεταρρύθμιση που άρχισε με το νόμο 4401, το νόμο Διαμαντοπούλου στα πανεπιστήμια, ο οποίος είχε αρχίσει να «κλαδεύεται» ήδη από τις κυβερνήσεις της δεξιάς μετά από παλινωδίες. Ο νυν υπουργός εφαρμόζει την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ συρρικνώνοντας τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, χωρίς κανένα σχέδιο και χωρίς καμία εθνική μελέτη. Κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι συγχωνεύεται και γιατί. Σε αυτό το πλαίσιο και το ΤΕΙ της Λάρισας. Δυστυχώς, φαίνεται να πέφτει θύμα στο βωμό της τέταρτης αξιολόγησης. Δυστυχώς, οδηγείται στην εξαφάνιση ένα από τα καλύτερα τριτοβάθμια ιδρύματα της χώρας. Χρειαζόμαστε επειγόντως ένα νέο σχολείο, ένα νέο πανεπιστήμιο. Αυτό το επιφανειακό ανακάτεμα νόμων, αυτή η δήθεν μεταρρυθμιστική δράση στην Παιδεία πρέπει να αντικατασταθεί, πρέπει να αντικατασταθεί από μία πολιτική σε βάθος με διάρκεια και ένταση.

Χρειαζόμαστε αλλαγές παντού, επειγόντως. Αλλαγές στη δικαιοσύνη, στο φορολογικό, στη δημόσια υγεία. Ανήκω σε αυτούς που επισήμανα της αδυναμίας του ΕΣΥ ήδη από την εποχή των παχεών αγελάδων. Μέσα στην κρίση, με τις μεγάλες περικοπές, το ΕΣΥ έφτασε στα όρια της κατάρρευσης. Μέσα στην κρίση παρόλα αυτά έγιναν πολλές σοβαρές προσπάθειες αλλαγής από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ: η ίδρυση του ΕΟΠΥΥ, η σύνταξη του νόμου για το ΠΕΔΥ είναι επαναστατικές αλλαγές, όπως και η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τα εργαλεία διαχείρισης του συστήματος που εισήχθησαν την ίδια περίοδο. Δυστυχώς, όμως, όπως και στα πανεπιστήμια, οι σημερινοί κυβερνώντες -αφού κατασυκοφάντησαν τις αλλαγές της εποχής, αφού τις σαμποτάρισαν με οποιονδήποτε τρόπο μπορούσαν- τις ακύρωσαν στην πράξη πολιτικά με το που ανέλαβαν την εξουσία.

Με ποιον θα συνεργαστούμε μετά τις εκλογές

Όλοι ρωτάνε -όχι χωρίς υστεροβουλία- με ποιον θα συνεργαστούμε μετά τις εκλογές. Η απάντησή μας είναι: Θα συνεργαστούμε -αν συνεργαστούμε- μετά τις εκλογές, γιατί θέλουμε να γίνουμε καταλύτης -όπως είπαμε προηγουμένως- μιας ουσιαστικής συζήτησης. Θα συνεργαστούμε, γιατί θέλουμε να επιβάλουμε τη συζήτηση και τη μετριοπάθεια στη θέση του εμφυλίου. Θα συνεργαστούμε, γιατί θέλουμε να επιβάλουμε μακροπρόθεσμες, ουσιαστικές πολιτικές για το καλό της χώρας. Δεν θέλουμε να γίνουμε κομμάτι του τσίρκου, του δικομματισμού που στήνεται. Δεν θέλουμε να γίνουμε «τσόντα» κανενός. Δεν θέλουμε να γίνουμε εξάρτημα καμιάς κυβέρνησης. Δεν θέλουμε καν να συμμετέχουμε σε κυβέρνηση σώνει και καλά. Θέλουμε να ανατρέψουμε τη λογική της σύγκρουσης. Θέλουμε λογική,   μετριοπάθεια και συζήτηση. Αυτό θα επιδιώξουμε μετά τις εκλογές, όσο και αν φαίνεται απλό. Όσο και αν ακούγεται καμιά φορά υπεκφυγή. Αυτή είναι η ουσιαστική ανανέωση που χρειάζεται το πολιτικό σκηνικό, η αλλαγή της πολιτικής κουλτούρας με μία νέα. Η επιβολή της ομοψυχίας και της συναίνεσης στη θέση του διχασμού και του πολέμου είναι για την Ελλάδα ένα τεράστιο έργο.

Κακά τα ψέματα, το πολιτικό σύστημα έχει μάθει να λειτουργεί έτσι τουλάχιστον από το 1915, από την εποχή του μεγάλου εθνικού διχασμού. Δεν είναι καθόλου εύκολο να αλλάξουμε λογικές. Συνεργαζόμαστε δεν σημαίνει ταυτιζόμαστε πολιτικά. Δεν σημαίνει προσχωρώ στη λογική του άλλου. Εμείς ειδικά, και στίγμα έχουμε και πολιτικές προτεραιότητες και πολιτικό παρελθόν. Με πολύ συγκεκριμένες επιλογές αναζητούμε μέσα στην κρίση αυτά που μας ενώνουν, αυτά που μπορούμε να κάνουμε. Όλοι μαζί βάζουμε το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον των πολλών πάνω από το κομματικό. Όσο και αν ακούγεται εύκολο, είναι η πιο δύσκολη αλλαγή που μπορεί να γίνει. Χρειάζεται και αλλαγή κουλτούρας και αλλαγή νοοτροπιών. Κυρίως όμως χρειάζεται μία νέα γενιά στελεχών σε όλο το πολιτικό φάσμα. Χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους από την αγορά στην πολιτική. Χρειαζόμαστε περισσότερους ανθρώπους με εμπειρία από το εξωτερικό στην πολιτική. Χρειαζόμαστε περισσότερους πετυχημένους επαγγελματίες στην πολιτική. Τεχνοκράτες που να μπορούν να επεξεργαστούν σύγχρονες λύσεις. Νέους ανθρώπους με νέες ιδέες και νέες εμπειρίες. Αλλιώς κανένας νέος δεν θα συμμετέχει στην πολιτική και στην διοίκηση. Χρειαζόμαστε τους νέους που μετανάστευσαν στο εξωτερικό πίσω στην πατρίδα τους, για να στελεχώσουν το δημόσιο, τις επιχειρήσεις και την πολιτική. Πρέπει να ανοίξουμε τις πόρτες σε μία νέα γενιά, να αξιοποιήσουμε τη γνώση και την εμπειρία που φέρνουν από το εξωτερικό. Το έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου στη δεκαετία του 80’ με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο και εξαιρετικά καλά αποτελέσματα. Πρέπει σήμερα να το ξανακάνουμε. Χρειαζόμαστε τα παιδιά μας πίσω με την γνώση, την εμπειρία που απέκτησαν από την Ευρώπη.

Με αυτή τη λογική,  της συμμετοχής και της ανανέωσης, συμμετέχουμε με υπευθυνότητα και ώριμες προτάσεις στη συζήτηση για τη Συνταγματική αλλαγή. Λέμε ναι στην αποσύνδεση της εκλογής του προέδρου της δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής, είμαστε έτοιμοι να ψηφίσουμε επιτέλους την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και λέμε ναι στην αλλαγή του άρθρου 16 για μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια. Βάζουμε προτεραιότητα την στήριξη των δημόσιων πανεπιστημίων, λέμε ναι όμως και στην ίδρυση ιδιωτικών. Έχουμε παρουσιάσει μετά από ατελείωτη δουλειά το σχέδιο Ελλάδα, μία ολοκληρωμένη πρόταση, με στόχους, προτεραιότητες, αλλαγές και συγκεκριμένα μέτρα για την ανάπτυξη την απασχόληση και την κοινωνική δικαιοσύνη. Καταθέσαμε πρόταση νόμου στη Βουλή με διατάξεις που οδηγούν στην οικονομική ανάπτυξη, την παραγωγή νέου πλούτου, νέες θέσεις εργασίας ταυτόχρονα με την ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης για τους πολλούς και την αποκατάσταση των αδικιών.

Θα συνεχίσουμε με πολλές πρωτοβουλίες σε αυτή την πορεία. Είμαστε απέναντι στις νεοφιλελεύθερες συνταγές. Ως σοσιαλδημοκράτες είμαστε υπέρ της κοινωνίας των πολιτών, υπέρ του κοινωνικού κράτους, υπέρ της συμμετοχικής δημοκρατίας, υπέρ των αδυνάτων. Είμαστε οι συνεχιστές του ΠΑΣΟΚ και της ανανεωτικής αριστεράς, οι πολιτικοί εκφραστές του μεγάλου κινήματος της σοσιαλδημοκρατίας. Ο στόχος μας είναι να συναντηθούμε με τους προοδευτικούς πολίτες. Είμαστε απέναντι στις ηγεσίες της δήθεν αριστεράς, απέναντι στους τυχοδιωκτισμούς και το λαϊκισμό που κατασυκοφαντεί την ίδια την ιστορία του προοδευτικού κινήματος και διαλύει τη χώρα. Επιδιώκουμε την ανασύσταση της μεγάλης πολιτικής δύναμης, αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Επιδιώκουμε να γίνουμε η δύναμη που θα ανατρέψει τις χρεοκοπημένες πολιτικές πρακτικές που βύθισαν τη χώρα στην κρίση. Που θα ανατρέψει το λαϊκισμό, που παγιδεύει τις λαϊκές δυνάμεις σε αδιέξοδο. Στην επόμενη περίοδο το Κίνημα Αλλαγής με πολιτικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις κλιμακώνει τον αγώνα του. Είμαστε, όπως λέει η Φώφη Γεννηματά, δύναμη ανατροπής. Επιδιώκουμε να γίνουμε ο καταλύτης πολιτικών αλλαγών. Θέλουμε πολιτική αλλαγή με αλλαγή της πολιτικής. Επιδιώκουμε μία νέα πραγματικότητα. Ονειρευόμαστε μία πραγματικά περήφανη Ελλάδα. Μπορούμε να το πετύχουμε», κατέληξε ο κ. Μπαργιώτας

Λ.Π.

Πηγή: onlarissa.gr

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ
error: Content is protected !!