Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων καλεί τους Καθολικούς να μην πληρώνουν τους «ανόητους» ιερείς

fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟKEN

Επίθεση κατά της Καθολικής Εκκλησίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, καλώντας τους πολίτες της χώρας να ξεφορτωθούν τις λειτουργίες, λέγοντας πως οι εκκλησιαστικές διδαχές δεν έχουν επαφή με την κοινωνία και αποκαλώντας διεφθαρμένους τους επισκόπους.

«Χτίζεις ένα παρεκκλήσι στο σπίτι σου και προσεύχεσαι εκεί. Δε χρειάζεται να πας στην εκκλησία για να πληρώσεις γι’ αυτούς τους ανόητους», δήλωσε ο Ντουτέρτε σε ομιλία του, όπως μετέδωσε το ABS-CBN.

Δίχως να ξεφεύγει από τα αμφιλεγόμενα σχόλια που συνηθίζει, ο Ντουτέρτε αναφέρθηκε στην Καθολική Εκκλησία μιλώντας την Κυριακή στην πόλη Νταβάο, όπου είχε υπηρετήσει ως δήμαρχος πριν αναλάβει την προεδρία της χώρας το 2016.

Πριν τα εγκαίνια έργου παροχής νερού, ο πρόεδρος αποφάσισε να αναφερθεί για άλλη μια φορά στο θέμα του θείου. «Τι γνωρίζουν σήμερα για τον κόσμο; Πώς μπορούν άνθρωποι πριν 3.000 χρόνια να προβλέπουν ή να σχεδιάζουν τι συμβαίνει σήμερα», διερωτήθηκε, χαρακτηρίζοντας «αρχαϊκά» τα κηρύγματα του Βατικανού.

Μιλώντας για τους επισκόπους στη χώρα, ορισμένοι εκ των οποίων όπως είπε ήταν φίλοι του, προειδοποίησε τους αφοσιωμένους ενορίτες να μη τους δίνουν χρήματα, ενώ τους κατηγόρησε για διεφθαρμένη συμπεριφορά ζητώντας από την κυβέρνηση να τους παράσχει οχήματα.

Στο παρελθόν ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε έχει μιλήσει για τον Θεό αποκαλώντας Τον «ανόητο», ενώ έχει χαρακτηρίσει τον Πάπα «γιο πόρνης».

Μετά τη Βραζιλία και το Μεξικό, οι Φιλιππίνες είναι το τρίτο πολυπληθέστερο σε καθολικούς κράτος στον πλανήτη.

Πηγή: Sputnik 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018, 15:51

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!