Ξεκίνησε η απεργιακή πορεία του ΠΑΜΕ

stergiou
fotou
728x110 3

Ξεκίνησε η απεργιακή πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια όπου πραγματοποιούταν η απεργιακή προσυγκέντρωση, με κατεύθυνση τη Βουλή.

728X100

«Παλεύουμε, διεκδικούμε και τελικά θα καταφέρουμε κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση, επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων, κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ, κατάργηση του απαράδεκτου νόμου Κατρούγκαλου, δουλειά σταθερή και μόνιμη για όλους, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, κατάργηση αυτής της απαράδεκτης φοροληστείας του λαού μας και καμιά εμπλοκή στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

«Η επιτυχία της σημερινής απεργίας και των συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα δεν επιτρέπουν σε καμία κυβέρνηση να κρύψει τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και του λαού», δήλωσε ο Αλέκος Περράκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κατά την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και συνέχισε:

«Διεκδικούμε αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, κανένας εργαζόμενος εκτός ΣΣΕ. Η σημερινή απεργία είναι βήμα κλιμάκωσης του αγώνα το επόμενο διάστημα μέσα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε κλάδο της οικονομίας και δίνουμε απάντηση και στον εργατοπατερισμό που έκανε ότι περνάει από το χέρι του για να μην γίνει σήμερα αυτή η απεργία. Συνεχίζουμε τον αγώνα, τις διεκδικήσεις, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες».

 

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης ΚέμμοςΠΗΓΗ

error: Content is protected !!