Πρόστιμο σε αμερικανική εταιρεία επειδή πουλούσε τεχνολογία στην κατασκευάστρια των S-400

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ



Το γραφείο Ελέγχου Ξένης Περιουσίας (OFAC) του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, ανακοίνωσε ότι κατόπιν συμβιβασμού επέβαλε πρόστιμο 87.507 δολάρια στην Cobham Holdings Inc., επειδή πουλούσε ανταλλακτικά σε εταιρεία που κατασκευάζει τους S-400.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στην επίσημη ιστοσελίδα του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, η θυγατρική της «Cobham», «Metelics» βρέθηκε να παραβιάζει τα οικονομικά αντίποινα που έχουν επιβληθεί για χάρη της Ουκρανίας εξ αιτίας της προσάρτησης της Κριμαίας από την Ρωσία.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα «οι προφανείς παραβιάσεις συνέβησαν από τις 31 Ιουλίου 2914 ως τις 15 Ιανουαρίου 2015, οπότε η Metelics με δύο διαφορετικές αποστολές είχε χορηγήσει δείγματα στην θυγατρική Almaz-Antey Telecommunications, παρά το ότι η μητρική της εταιρία JTC Almaz-Antey, συμπεριλαμβανόταν στον κατάλογο των «απαγορευμένων εταιρειών» του καταλόγου «SDN List» που είχε δημοσιοποιηθεί δύο εβδομάδες πριν γίνει η αποστολή.


Το 51% των μετοχών της εταιρίας JTC Almaz-Antey η οποία παράγει τους αντιαεροπορικούς πυραύλους S-400 περιλαμβάνεται στην απαγορευμένη λίστα SDN, από τον Ιούλιο του 2014.

Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018, 10:56

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!