ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο πρόεδρος Τραμπ δηλώνει ότι μάλλον θα συμφωνήσει στην αναβολή του «shutdown» για δύο εβδομάδες

stergiou
fotou
728x110 3Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σε δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο προεδρικό αεροσκάφος κατά την επιστροφή του στην Ουάσινγκτον από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, όπου πήρε μέρος στη σύνοδο της G20, ότι περιμένει να υπάρξει συμφωνία για την παράταση της χρηματοδότησης του ομοσπονδιακού κράτους κατά δύο εβδομάδες, εξαιτίας του θανάτου του πρώην προέδρου Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους.

Ο κίνδυνος νέας αναστολής της λειτουργίας μέρους τουλάχιστον των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους, να σημειωθεί δηλαδή πάλι το περιλάλητο shutdown, είχε ενσκήψει ξανά τις τελευταίες ημέρες, αφού ο Τραμπ επανέλαβε την περασμένη εβδομάδα την απαίτησή του να προβλεφθεί μεγάλη κρατική χρηματοδότηση για το τείχος που θέλει να ανεγερθεί στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Ο Τραμπ είπε στους δημοσιογράφους ότι ηγετικά στελέχη των Ρεπουμπλικάνων και των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο ζήτησαν να υπάρξει μια βραχυπρόθεσμη αύξηση του ορίου δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους και ότι «ασφαλώς» αυτό είναι κάτι που «θα εξετάσει και πιθανόν θα την εγκρίνει».

Ο αμερικανός πρόεδρος, που κήρυξε εθνικό πένθος για μία ημέρα (την Τετάρτη) και έδωσε εντολή οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια να κυματίζουν μεσίστιες για τριάντα ημέρες μετά τον θάνατο του προκατόχου του, θα παρευρεθεί στην κηδεία του Τζορτζ Χ. Ου. Μπους. Τη σορό του εκλιπόντος θα σταλεί στο Τέξας για να παραλάβει και να μεταφέρει στην Ουάσινγκτον για την κηδεία το προεδρικό αεροσκάφος, πριν επιστραφεί στην γενέτειρα Πολιτεία του για την ταφή, μάλλον στο Κόλετζ Στέισον, όπου βρίσκεται η προεδρική βιβλιοθήκη Μπους.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018, 08:06

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!