Νοσταλγώντας τη μαγεία του Βόλου

milonas

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν κι ο Βόλος μας φόρεσε τα γιορτινά του. Χιλιάδες λαμπάκια, δέντρα, μουσικές και χαμόγελα προσδίδουν μία ξεχωριστή νότα στην απαράμιλλη ομορφιά αυτής της πόλης. 

Κάθε χρόνο ο Βόλος μοιάζει πιο λαμπερός από ποτέ. Για όσους βρίσκονται μακριά η εικόνα αυτή αποτελεί το άστρο που θα δείξει το δρόμο του γυρισμού. Το δρόμο για το δικό μας σπίτι! 

Η νοσταλγία μας για την οικογένεια και την πόλη που λατρεύουμε, όσο περνούν οι μέρες, μεγαλώνει. Οι βόλτες στην Ερμού για τα ψώνια των γιορτών, ο ήχος του ρολογιού του Αγίου Νικολάου κι ο περίπατος στην παραλία με φίλους είναι οι αναμνήσεις που έχουμε όλοι από παιδιά. Τη στιγμή που τα φώτα στα γιορτινά διακοσμημένα καταστήματα ανάβουν η νύχτα γίνεται μέρα και μια μοναδική ατμόσφαιρα δημιουργείται στην πόλη. Η θλίψη γίνεται ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη όσων αποφασίζουν να κάνουν τη βόλτα τους στο κέντρο της. 

Ο Βόλος είναι οικογένεια. Σε κάθε δρόμο του, σε κάθε γειτονιά θα ακούσεις και μια καλημέρα. Είναι σαν το σπίτι σου… γιατι ο Βόλος είναι το σπίτι σου, η οικογένεια σου, οι φίλοι σου, οι αναμνήσεις σου. 

Όσοι Βολιώτες βρίσκονται μακριά, αυτές τις ημέρες νιώθουν μια γλυκιά προσμονή να ξαναγυρίσουν κι όσοι καταφέρουν τελικά να βρεθούν στην πόλη θα νιώσουν τη μαγεία που αυτή χαρίζει. Γιατί τα λαμπάκια μπορεί να φωτίζουν την ομορφιά της πόλης αλλά αυτό που την κάνει ανεπανάλληπτη, είναι οι πολίτες της, οι Βολιώτες. 

 

Νίκος Τινός 

Δημοσιογράφος 

Facebook Comments