Ο Μακρόν εξετάζει το ενδεχόμενο να αναβάλει το ταξίδι του στη Σερβία

milonas 728x120Η αναβολή της επίσκεψης που επρόκειτο να πραγματοποιήσει την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη ο Εμανουέλ Μακρόν στη Σερβία «εξετάζεται» λόγω της κρίσης με τα «κίτρινα γιλέκα», έγινε σήμερα γνωστό από τη γαλλική προεδρία.

Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί αργότερα σήμερα σχετικά με την πραγματοποίηση ή όχι αυτού του ταξιδιού του επικεφαλής του γαλλικού κράτους, το οποίο είχε ανακοινωθεί τον Νοέμβριο.

Το πρόγραμμα προέβλεπε ο Εμανουέλ Μακρόν να αναχωρήσει για το Βελιγράδι μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη και να επιστρέψει στο Παρίσι την Πέμπτη.


Μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στα σύνορα με την Ισπανία

Οι αποκλεισμοί δρόμων, στους οποίους προχώρησαν στη Γαλλία τα «κίτρινα γιλέκα», είχαν επιπτώσεις σήμερα στα σύνορα με την Ισπανία, όπου σημειώθηκαν ουρές χιλιομέτρων, καθώς έχουν μπλοκαριστεί χιλιάδες φορτηγά, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές της Καταλονίας.

Στην παραμεθόριο περιοχή της Λα Ζονκέρα, το μποτιλιάρισμα έχει φθάσει τα 19 χιλιόμετρα στον αυτοκινητόδρομο ΑΡ-7, σύμφωνα με την καταλανική αρχή διαχείρισης της οδικής κυκλοφορίας, που ανήρτησε στο Twitter εικόνες με τις ουρές που σχηματίζουν τα φορτηγά.

Από την πλευρά της η καταλανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι μεταξύ 3000-4000 φορτηγά έχουν αποκλειστεί στην περιοχή ως συνέπεια του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2018, 18:35

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!