ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΔΕΗ κάνει έξοδο στις αγορές με ομόλογο 400-500 εκατ. ευρώ

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ομόλογο ύψους 400 έως 500 εκατομμυρίων ευρώ σχεδιάζει να εκδώσει η ΔΕΗ κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, με κύριο στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας, σύμφωνα με ανώτατες πηγές της διοίκησης επιχείρησης, .

KENT728X100

Ήδη η ΔΕΗ ανήγγειλε την έξοδο στις αγορές με αφορμή την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας από τον οίκο Standard & Poor’s κατά μία βαθμίδα, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των προοπτικών της.

Η ίδια πηγή σημείωσε πως έχει μεγαλύτερη σημασία η διασφάλιση της ρευστότητας από το ύψος στο οποίο θα διαμορφωθεί το τελικό επιτόκιο, τονίζοντας πάντως ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συμβούλων που έχουν προσληφθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο το ενδιαφέρον από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα είναι αυξημένο.

Σε ερώτηση για το θέμα των τιμολογίων τόνισε πως ενδεχόμενη αύξηση δεν λύνει το θέμα της ρευστότητας, καθώς μπορεί να έχει επιπτώσεις στην εισπραξιμότητα, ενώ υπογράμμισε πως η ΔΕΗ εργάζεται συστηματικά με την κυβέρνηση ώστε να υπάρξει η μίνιμουμ επιβάρυνση.

Υπεραμύνθηκε πάντως της απόφασης να χρεώνονται στο εξής με ένα ευρώ η έκδοση εντύπου λογαριασμού (με στόχο να στραφούν οι πελάτες στους ηλεκτρονικούς λογαριασμούς) για την οποία διατύπωσε ενστάσεις ο Συνήγορος του Καταναλωτή σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Αναφορικά με το αίτημα για παράταση της προθεσμίας υποβολής των προσφορών για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων Μεγαλόπολης και Φλώρινας που έθεσε πρόσφατα επισήμως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, τονίζεται ότι αυτή είναι απαραίτητη, προκειμένου να επιλυθούν οι εκκρεμότητες που υφίστανται σε σχέση κυρίως με τον μηχανισμό αποζημίωσης των λιγνιτικών μονάδων για τη διαθεσιμότητα ισχύος.

Τέλος, η ίδια πηγή της ΔΕΗ επανέλαβε ότι η Χαλυβουργική δεν είναι πλέον πελάτης της επιχείρησης, ενώ το ίδιο θα ισχύσει άμεσα και για την ΛΑΡΚΟ.ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!