ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο κόσμος του μέλλοντος και θύματα ντροπής του δυτικού «πολιτισμού»

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Του Κώστα Μπετινάκη

KEN 2

Η 20ή Νοεμβρίου ήρθε και πέρασε, χωρίς ο περισσότερος κόσμος να πληροφορηθεί πως ήταν η «Ημέρα των Παιδιών».

Ουδέν μέτρο ελήφθη, ούτε κι εκείνη την ημέρα, ώστε να εφαρμοσθεί η πρόσκληση των Ηνωμένων Εθνών στα εμπόλεμα κράτη να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, ώστε να προστατευθούν τα παιδιά.

Τα παιδιά, που αποτελούν το μέλλον του πολιτισμού αυτού του κόσμου. Τα παιδιά, που αποτελούν το πλέον ευάλωτο τμήμα του πληθυσμού της Γης.

Η επικρατούσα κουλτούρα της λαιμαργίας για κέρδος ουδεμία σχέση έχει με τα δικαιώματα των παιδιών προκειμένου να αποκτήσουν την δικαιωματική τους απαραίτητη εκπαίδευση σε απόλυτα ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον, όπου γης.

Κι όμως η δυτική κοινωνία παρ΄όλο που επιφανειακά το καταδικάζει, δεν παύει να δέχεται πως τα παιδιά αποτελούν την εύκολη λύση φθηνής εργασίας, αποδεχόμενη προϊόντα από χώρες που χρησιμοποιούν παιδιά για την παραγωγή τους- στην Ασία και τη Νότια Αμερική.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε πως τα υπερσύγχρονα δυτικά όπλα χρησιμοποιούνται σε πολέμους -όπως στην Υεμένη- όπου αδιακρίτως σκοτώνονται παιδιά από αυτά. Ή πεθαίνουν αβοήθητα από την πείνα και τις αρρώστιες, ζώντας σε ερειπωμένα χωριά, με κατεστραμμένα σχολεία, νοσοκομεία, χωρίς πόσιμο ύδωρ, στο έλεος των ασθενειών και επιδημιών όπως η χολέρα και ουδείς να προνοεί για βασικούς κανόνες υγιεινής.

Η περίπτωση του πολέμου στην Υεμένη που μαίνεται εδώ και 3½ χρόνια, (αλλά παραμένει στα ψιλά, ή αγνοείται εντελώς από τα κυρίαρχα δυτικά Μέσα).

Μην ξεχνάμε κι όσα γίνονται στην Συρία, όπου στους βομβαρδισμούς με χημικά θυσιάζονται εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, με απώτερο στόχο να χρησιμοποιηθούν ως θύματα, για λόγους προπαγάνδας εναντίον των αντιπάλων τους, από τα αντιμαχόμενα μέρη.

Εκεί που το σχήμα της παγκόσμιας Μαφίας, σε μορφή κράτους (η Σαουδική Αραβία αγοράζει όπλα από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Γαλλία την Ισπανία ως πρόσφατα και της Γερμανίας, αλλά και με τη συμμετοχή χωρών του Κόλπου) τα καθιστά όλα συμμέτοχα στα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας που σημειώνονται με τους βομβαρδισμούς αμάχων, την πείνα από τον αποκλεισμό, και την καταστροφή των αποθεμάτων νερού και των εγκαταστάσεων υγιεινής.

Σύμφωνα με την οργάνωση «Σώστε τα Παιδιά» περί τις 85.000 ανήλικα –κάτω και των πέντε χρόνων- έχουν ήδη πεθάνει από την πείνα και τις ασθένειες, λόγω του αποκλεισμού και την καταστροφή από τις σαουδαραβικές δυνάμεις στο λιμάνι Χοντέιντα, απ΄όπου εισάγονταν το 80-90% των τροφίμων και εφοδίων στην Υεμένη.

Εδώ κι έναν χρόνο, ο ΟΗΕ είχε προειδοποιήσει ότι η επιδημία της χολέρας που έχει ξεσπάσει στην Υεμένη, θα σκότωνε εκατομμύρια ανθρώπους και περί τα 600.000 παιδιά.

Τα παιδιά δεν προστατεύονται ούτε στους «μη ελεγχόμενους πολέμους», ούτε κι αν καταδικάζονται ολόκληρε γενιές, με κατεστραμμένες οικογένειες χωρίς κατοικίες, επειδή πάντοτε υπάρχει η προσμονή ότι θα κληθούν οι «πολιτισμένοι» για την ανακατασκευή και την ανοικοδόμηση.

Οι καταστροφές και τα δεινά που έχουν προκληθεί όχι μόνον στα παιδιά αλλά στους γονείς και την κοινωνία δημιουργούν απερίγραπτες με λόγια ευθύνες στη Δύση διόλου εύκολο να δικαιολογηθούν.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ 300 εκατομμύρια παιδιά στον κόσμο δεν πηγαίνουν σχολείο.

Το πρακτορείο UNHCR του ΟΗΕ έχει καταγράψει περί τα 70 εκατομμύρια πρόσφυγες και άλλους που δεν έχουν καταμετρηθεί επειδή δεν έχουν καταφύγει σε καταυλισμούς από την περιοχή της Μέσης Ανατολής. Με τα δύο τρίτα να είναι παιδιά.

Τι γίνονται αυτά τα παιδιά; Και ποιο το μέλλον τους;

Από την Υεμένη, την Συρία, το Ιράκ την Λιβύη και το Αφγανιστάν αγνοείται πέραν της γενεάς. Παιδιά, χωρίς οικογενειακή φροντίδα, ουδεμία κοινωνική φροντίδα εγκαταλειμμένα στην ανωνυμία από την κτηνώδη δυτική αδιαφορία.

Χωρίς να παραλείψουμε πως 60% των παιδιών στην Παλαιστίνη έχουν κάποιο τραύμα από τον συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ εναντίον των παλαιστίνιων αμάχων ιδιαίτερα στην αποκλεισμένη Γάζα. Χωρίς η ανθρωπότητα να κάνει κάτι ώστε να σταματήσουν την εγκληματική συμπεριφορά του «εκλεκτού κράτους του θεού».

Αλλά και στον «πολιτισμένο κόσμο», όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο, ένα στα τέσσερα παιδιά ζει σε κατάσταση κάτω από το όριο της φτώχειας.

Στις ΗΠΑ, 60 εκατομμύρια παιδιά πηγαίνουν για ύπνο κάθε βράδυ, πεινασμένα.

Χωρίς να ξεχνάμε τις άθλιες συνθήκες που διαβιούν τα παιδιά των μεταναστών που συσσωρεύονται στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Όλα αυτά περιγράφονται γλαφυρά στο πρόσφατο ποίημα της Caitlin Johnstone:

«Καλώς ήλθατε στον πλανήτη Γη…

όπου τα παιδιά τα οποία

δεν γνωρίζετε πως ζουν,

διδάσκετε πως θα πρέπει να ζουν

πώς να εκπαιδεύονται.

Εκεί που τα παιδιά προσεύχονται για θαύματα

Χρησιμοποιώντας μυαλά από θαύματα.

Εκεί που τα παιδιά ψάχνουν να βρουν τον Θεό,

στα χνάρια που είχε αφήσει ο Θεός,

ψάχνοντας με μάτια φτιαγμένα από τον Θεό».

Έτσι η καθιερωμένη από τον ΟΗΕ Ημέρα των Παιδιών, ήρθε και πέρασε με ουδεμία αλλαγή στην κατάσταση των απροστάτευτων.

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!