Έπαθε σοκ η Βολιώτισσα κομμώτρια όταν ανακάλυψε το μοιραίο λάθος που έκανε

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας καταδίκασε Βολιώτισσα λογίστρια που είχε κριθεί ένοχη από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας για υπεξαίρεση ποσού 46.000 ευρώ σε βάρος 43χρονης κομμώτριας – πελάτισσάς της και διατήρησε ποινή φυλάκισης τριών ετών που της είχε επιβληθεί.

Η 50χρονη λογίστρια είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου όμως δεν κατάφερε να ελαφρύνει τη θέση της.

Πρόκειται για υπόθεση που αποκαλύφθηκε το Δεκέμβριο του 2013.

Η 43χρονη κομμώτρια είχε αναθέσει τα λογιστικά της επιχείρησής της στην 50χρονη η οποία όμως όπως αποδείχθηκε από την ακροαματική διαδικασία επί σειρά ετών δεν απέδιδε τα χρήματα που της έδινε για την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών και ΦΠΑ με αποτέλεσμα να βρεθεί με χρέος 40.000 ευρώ στο ΙΚΑ και 6.000 ευρώ στην Εφορία.

Η υπεξαίρεση ποσού αποκαλύφθηκε όταν υπάλληλος της κομμώτριας που είχε ασθενήσει απευθύνθηκε στο ΙΚΑ προκειμένου να θεωρήσει το βιβλιάριο υγείας της.

Εκεί ενημερώθηκε ότι δεν είναι ασφαλισμένη και άρχισε να ξετυλίγεται το «κουβάρι» της υπόθεσης.

Η 43χρονη κομμώτρια άρχισε να «σκαλίζει» τις υπηρεσίες και με έκπληξη διαπίστωσε ότι παρόλο που πλήρωνε κανονικά τις υποχρεώσεις της βρέθηκε να χρωστά ποσό 46.000 ευρώ.

Από την περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης προέκυψε ότι η λογίστριά της επί συνεχόμενα έτη – και συγκεκριμένα για μία ολόκληρη δεκαετία – δεν απέδιδε τα χρηματικά ποσά που εισέπραττε για την πληρωμή ασφαλιστικών εισφορών και ΦΠΑ.

Τα παρακρατούσε παράνομα, με αποτέλεσμα η κομμώτρια να είναι εκτεθειμένη απέναντι στο δημόσιο.

Η 50χρονη λογίστρια είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας σε τριετή ποινή φυλάκισης, άσκησε όμως έφεση και η υπόθεσή της εξετάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, το οποίο καταδίκασε την λογίστρια σε τριετή ποινή φυλάκισης για υπεξαίρεση.

Η συνήγορος πολιτικής αγωγής, Τιτίκα Αδαμακίδου εκπροσωπώντας την 43χρονη κομμώτρια αναφέρθηκε στο πώς τυχαία αποκαλύφθηκε η υπόθεση με αποτέλεσμα σήμερα η πελάτισσά της να βρίσκεται με ένα υπέρογκο χρέος απέναντι στο δημόσιο.

Σημειώνεται ότι σε βάρος της 50χρονης εκκρεμεί μία ακόμη παρόμοια υπόθεση σε βάρος άλλου επαγγελματία του Βόλου.

Facebook Comments