Πλωτό ασθενοφόρο στις Β. Σποράδες υποσχέθηκε ο Φώτης Κουβέλης

Μέσα από το Radio Marconi 96,1 F.M. του Βόλου, ο Υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης τόνισε ότι η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας τη συμβολή της ελληνικής ναυτοσύνης στην ανάπτυξη και στην ευημερία της χώρας, εργάζεται εντατικά για την κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτικών και την εφαρμογή των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής στα πλοία. Παράλληλα, ενθάρρυνε τα εμπλεκόμενα μέρη να προχωρήσουν στην υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, ενώ δρομολόγησε ακόμη περισσότερους και ποιοτικότερους ελέγχους στα πλοία, για την αντιμετώπιση της ανασφάλιστης εργασίας και για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτικών. και ταυτόχρονα ενθαρρύνοντας τα εμπλεκόμενα μέρη της ελληνικής ναυτοσύνης να προχωρήσουν στην υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ώστε να κατοχυρωθούν τα εργασιακά δικαιώματα των ναυτικών.

Κάνοντας ιδιαίτερη μάλιστα αναφορά στην Μαγνησία, ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε και στο λιμάνι του Βόλου, ενώ προχώρησε και σε εξαγγελία για πλωτό ασθενοφόρο στις Β. Σποράδες.

Πιο συγκεκριμένα, όταν του τέθηκε από τον δημοσιογράφο Αντώνη Κουμιώτη το σοβαρό πρόβλημα της θαλάσσιας μεταφοράς ασθενών από τις Β. Σποράδες προς το Βόλο, που γεννά την ανάγκη ύπαρξης πλωτού ασθενοφόρου στην περιοχή, ο κ. Κουβέλης δήλωσε χαρακτηριστικά: “Προσπαθούμε να βρούμε λύση και έχω την ελπίδα, όσο και τη βεβαιότητα, ότι λύση θα βρεθεί, αλλά επειδή μιλάμε για τη ναυτιλία, πρέπει να σας πω ότι και στους σχεδιασμούς μας αλλά και στα μέτρα που παίρνουμε, θέλουμε να ενισχύσουμε και το λιμάνι του Βόλου, τον Ο.Λ.Β. Είναι ένα λιμάνι που πράγματι μπορεί να ζήσει διαφορετικές ημέρες ανάπτυξης, με όποια αντανάκλαση μπορεί να έχει και θα έχει αυτή η ανάπτυξη του λιμανιού του Βόλου στην ευρύτερη περιοχή. Οι προσπάθειές μας είναι συγκεκριμένες. Και νομίζω ότι δεν απέχουμε πολύ από το να επιλύσουμε αυτά τα δύο ζητήματα.

Αντιλαμβάνομαι απόλυτα για το πλωτό ασθενοφόρο. Διότι εκτός από το κόστος, το μεγαλύτερο κόστος είναι η διακινδύνευση της ζωής των ασθενών που πρέπει να μεταφερθούν και εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση αυτή θέλω να σας διαβεβαιώσω πολύ συστηματικά… Υπάρχει η δυνατότητα να αξιοποιήσουμε και ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά θα δούμε μήπως χρειαστούν σε ένα κομμάτι τουλάχιστον και εθνικοί πόροι. Αλλά σας λέω ότι δουλεύουμε προς την κατεύθυνση αυτή, αξιοποιώντας υπαρκτές δυνατότητες που πρέπει να δώσουν λύση σε αυτό το χρονίζον πρόβλημα, με όλη τη σπουδαιότητα που έχει, η ύπαρξη ενός πλωτού ασθενοφόρου”.

Facebook Comments