ΚΚΕ: Να δοθούν άμεσα τα χρήματα στους Δημοτικούς Αστυνομικούς για το διάστημα 2013-2014

stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ερώτηση για τα χρήματα που παρακρατήθηκαν από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς, ενώ ήταν σε διαθεσιμότητα κατέθεσαν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ.

 

Στην ερώτηση αναφέρεται:

Το Σεπτέμβριο του 2013 καταργήθηκαν στους δήμους οι θέσεις του κλάδου ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΤΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας κατ’ εφαρμογή της παρ.1 του άρθρου 81 του ν. 4172/2013 (ΦΕΚ 167 Α΄), εντάσσοντας τους υπαλλήλους σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Πρόσφατα με το Νόμο 4558/1-8-2018 άρθρο 7 παράγραφος 2, νομοθετήθηκε η επιστροφή των χρηματικών ποσών που παρακρατήθηκαν στα πλαίσια της διαθεσιμότη­τας στους υπαλλήλους που ανήκουν οργανικά στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ.

Με βάση αυτό το νόμο και στα πλαίσια της ίσης μεταχείρισης και ισονομίας θα πρέπει να υπάρξει αντίστοιχη νομοθετική ρύθμιση για το σύνολο των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα προκειμένου να καταβληθεί αναδρομικά το παρακρατηθέν ποσό 25% του μισθού τους.

Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προχωρήσει στη επίλυση του θέματος προκειμένου να αποφευχθεί η παραπέρα ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση των συγκεκριμένων εργαζόμενων, με το να τους αναγκάσει να προσφύγουν στα δικαστήρια με βάση τη διατύπωση της σχετικής διάταξης και να γίνονται οι νόμιμες απαιτήσεις τους αντικείμενο κερδοσκοπίας και δικαστικής διαμάχης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός πότε θα προχωρήσει στη σχετική νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να υλοποιηθεί άμεσα το δίκαιο αίτημα των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας.

Την ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές Γιώργος Λαμπρούλης, Χρήστος Κατσώτης Γιάννης Δελής, Νίκος Καραθανασόπουλος και Θανάσης Παφίλης.

Πηγή: onlarissa.gr

KENT 2
error: Content is protected !!