Το Samos Anthemis 2012 του ΕΟΣ Σάμου στο ευρωπαϊκό περιοδικό «VINUM»

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Το Samos Anthemis 2012 του ΕΟΣ Σάμου συμπεριλήφθηκε μεταξύ των έξι αγαπημένων ενισχυμένων κρασιών σύμφωνα με τους συντάκτες του γερμανικού περιοδικού VINUM, το οποίο έχει απήχηση στο αναγνωστικό κοινό όλης της Ευρώπης.

KEN 1

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική αναφορά διότι τα σχόλια για το κρασί και οι γευστικές σημειώσεις που το ακολουθούν έχουν τη διάσημη υπογραφή του κριτικού κρασιού και δημοσιογράφου Rudolf Knoll.

Η σπουδαιότητα αυτής της αναφοράς του Samos Anthemis 2012 στο περιοδικό VINUM φαίνεται από το ότι απευθύνεται σε 40.000 αναγνώστες στην Γερμανία, Ελβετία, Γαλλία και Ισπανία.

Αποτελεί το πανευρωπαϊκής απήχησης περιοδικό του κρασιού με συνεργάτες και αρθρογράφους μερικούς από τους πιο σημαντικούς οινολόγους, γευσιγνώστες και επαγγελματίες του οίνου σε όλη την Ευρώπη.

Συγκεκριμένα ο Rudolf Knoll έγραψε για την επιλογή του Samos Anthemis:

Samos Anthemis 2012. Ενιαίος Οινοποιητικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Σάμου, Ελλάδα 15% Vol.: «Το ελληνικό νησί της Σάμου είναι γνωστό για την ποικιλία των γλυκών μυρωδικών σταφυλιών (Μοσχάτο Σάμου). Το Anthemis καθώς και το φυσικώς γλυκό Nectar αποτελούν την κινητήριο δύναμη του Συνεταιρισμού.

Ωριμάζει πέντε χρόνια σε δρύινα βαρέλια και αναπτύσσει ένα βαθύ πορτοκαλί χρώμα με λάμψη χαλκού. Σοκολάτα, μέλι και αποξηραμένα φρούτα αναμιγνύονται. Η γεύση είναι εξαιρετικά συμπυκνωμένη, κολακεύεται από την γλυκύτητα των καρπών που προσδίδουν άρωμα και την ευχάριστη οξύτητα». cava-griechischerwein.de

Ποιος είναι όμως ο Rudolf Knoll; Πρόκειται για μια εξέχουσα οινική προσωπικότητα όχι μόνο στη γενέτειρά του τη Γερμανία, καθώς έχει επηρεάσει τα παγκόσμια οινικά δρώμενα με τις γνώσεις και τις αξιολογήσεις του. Έχει γράψει ιστορία στο χώρο του κρασιού αφού είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος και κριτικός κρασιού με διεθνές κύρος.

Το 2017 τιμήθηκε με το Greek Wine Industry Award για την πολυετή και πολύτιμη συνεισφορά του στη διάδοση του ελληνικού κρασιού παγκοσμίως. Προς μεγάλη έκπληξη του πολυπληθούς ακροατηρίου, στην ευχαριστήρια ομιλία του ο Rudolf Knoll ανέφερε ότι στα 70α του γενέθλια είχε ανοίξει και πραγματικά απολαύσει ένα Samos Nectar εσοδείας 1943.

Οι διεθνείς διακρίσεις για το πολυβραβευμένο Samos Anthemis του ΕΟΣ Σάμου συνεχίζονται, καθώς αποτελεί έναν άξιο πρεσβευτή του ελληνικού οίνου παγκοσμίως.

*Η εμπορική διάθεση όλων των προϊόντων του ΕΟΣ Σάμου γίνεται από την Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε.ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!