Η ταινία «Επικίνδυνη σιωπή» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στις 10 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η ομάδα του A-team Volos, εθελοντές της Α21 σε σύμπραξη της κινηματογραφικής λέσχης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα παρουσιάσει την ταινία «Επικίνδυνη σιωπή-The Whistleblower» στο Αμφιθέατρο Σαράτση στις 21:00μμ στον Θόλο.

KENT728X100 1

Η ταινία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα τεραστίων διαστάσεων κυκλώματος διακίνησης γυναικών στο οποίο εμπλέκονται τοπικοί παράγοντες αλλά και στελέχη των κυανοκράνων, με φόντο την μεταπολεμική, έκρυθμη Βοσνία στα τέλη της δεκαετίας του ’90.
Είσοδος δωρεάν
Η Α21 είναι μια διεθνής, μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται ενάντια στην εμπορία ανθρώπων (human trafficking) από το 2008. Στην Ελλάδα, η Α21 παρέχει φροντίδα σε θύματα trafficking, με προγράμματα αποκατάστασης από το τραύμα και επανένταξης στην κοινωνία καθώς και με εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις ενημέρωσης με σκοπό την πρόληψη του φαινομένου. Από το 2012, με πρωτοβουλία της Α21 λειτουργεί η 24ωρη τηλεφωνική Γραμμή Πληροφόρησης για την Εμπορία Ανθρώπων 1109, η οποία δέχεται ανώνυμες ή επώνυμες καταγγελίες 24/7 για ύποπτα περιστατικά που, σε συνεργασία με τις αρχές οδηγούν συχνά στον εντοπισμό θυμάτων trafficking.

error: Content is protected !!