Πρώτη φάση Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Φυσικών Επιστημών EUSO 2019

milonas 728x120

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ ) Μαγνησίας και ώρα 09.00 πμ, θα πραγματοποιηθεί η Α΄ Φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για συμμετοχή στη 17η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών – EUSO 2019, όπου θα συμμετάσχουν εννέα (9) τριμελείς ομάδες μαθητών από Γενικά Λύκεια και ΕΠΑΛ της Μαγνησίας.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η προώθηση μέσα από τα ΕΚΦΕ της ένταξης του πειράματος στη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των μαθητών στη λειτουργία πειραματικών διατάξεων και τη λήψη μετρήσεων, καθώς και η χρήση της επιστημονικής μεθοδολογίας ως μέσο για την επίλυση αυθεντικών προβλημάτων της καθημερινής ζωής.

Η ομάδα που θα προκριθεί από τον τοπικό διαγωνισμό θα συμμετάσχει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού που θα διεξαχθεί για τις ομάδες της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας στις Σέρρες και για τις ομάδες της Νότιας Ελλάδας στην Αθήνα, το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019.

Οι συμμετέχοντες και οι συνοδοί τους θα πρέπει να βρίσκονται στο ΕΚΦΕ Μαγνησίας (Μ.Μερκούρη – Δοξοπούλου στο πρώην συγκρότημα του Πολυκλαδικού) τηλ. 2421064655, mail : mail@ekfe.mag.sch.gr, το Σάββατο το πρωί στις 08.45.

error: Content is protected !!